Főoldal Otthon Vidéki ház felújítás-projekt Elkészültünk az ebédlővel: Rocko R067 Millwood SPC vinyl vízálló padló a Padlófutártól

Elkészültünk az ebédlővel: Rocko R067 Millwood SPC vinyl vízálló padló a Padlófutártól

A vidéki ház felújítás-projekt következő állomása az ebédlőhelyiség megújítása volt. Miután elvégezzük a falak rendbetételét, festését, valamint a lambériák felújítását, következhetett a padló renoválása. A Padlófutár kínálatából most a Rocko R067 Millwood SPC vinyl vízálló padlót választottuk.

Alapvetően remek minőség, és jól passzoló színvilág jellemzi a Rocko R067 Millwood SPC-t, főként, hogy a ház ebédlő-előszoba része így harmonizál leginkább egymással. Tehát a választás ebben az esetben is célzatos volt teljes mértékben, s a Padlófutár kollégái mindent megtettek, hogy a lehető legoptimálisabb választást lehessen eszközölni.

Mielőtt a padló lerakását elkezdtük, természetesen elő kellett készíteni a terepet. Jelen. esetben nagyjából 10 négyzetméterről volt szó, úgyhogy ennek megfelelően lett a Rocko alététfólia kiválasztva – azonban az alátét lehelyezése előtt meg kellett tiszítani a lábazatot, valamint szintkiegyenlítésre is szükség volt több ponton.

Miután elvégeztük az előkészületeket, elkezdtük lerakni az alátét fóliát. Mint ahogyan említettük feljebb is, tekercses kiszerelésben érkezett az alátét, így egyszerűen kimértük a hosszakat, és hajszálpontosan méretre tudtuk vágni a hangvédő- és nedvességszigetelő anyagot.

Rövid időt ráhagytunk a következő fázisra, tehát vártunk egy keveset, amíg kisimul a fólia, majd jöhetett a vinyl padló lerakása. Most is a főfal felől, meghatározott sarokból kezdtünk, ügyelve a megfelelő hosszanti átkötésekre, könnyedén méretre vágtuk az adott padlólap-elemeket. Az összeillesztés is simán ment, bár mint minden esetben, az első sorok lerakása okozott inkább némi fejtörést, hiszen itt még a minimális összsúlyból adódóan könnyebben elcsúszik az addig lerakott padlófelület.

Figyelni kellett a padlóanyag természetes tágulására is, evégett használtunk a fal és a padlóvégződések közt ismét kiékelés technológiát, megelőzve az esetleges összeérési pontok kialakulását. Jellemzően 3-5 mm szabad helyet hagytunk, ami bőven elegendő, és nem befoiyásolja egyáltalán a szegélylécek lehelyezését sem.

Jó 6 órás munkát jelentett a padló lerakása az ebédlő helyiségben. A műveletet nagyban nehezítette, hogy az egyik mellékfalon lévő gázkonvektor tartólábai a padlóhoz voltak rögzítve (az eredeti, régi szőnyegpadló felszedése is emiatt volt nehézkes), s így kifinomult méretre vágásra volt szükség.

Elkészült a padló lerakás, jöhetett a befejezés: Rocko R067 Millwood vinyl vízálló szegélylécet használtunk ehhez, pontosan olyat választva, ami szintén remekül passzolt a padlózat minta- és színvilágához, stílusához.