Főoldal Életmód Otthon Vízálló laminált padló? Igen kérem, van ilyen!

Vízálló laminált padló? Igen kérem, van ilyen!

Igaz, a hitelességhez az is hozzátartozik, hogy laminált padlók világában binyl padló névre hallgatnak!

A Padlófutár által is forgalmazott Binyl Pro vízálló laminált padló termékcsaládja egy forradalmian új technológia eredménye. Ráadásul a vízállóság és a dizájn tökéletes kombinációja. Vicces mozaikneve O.R.C.A., azaz Organic Rigid Coreboard Antistatic, ami tulajdonképpen maga a nedvességvédelmi technológia. Valóban nem véletlen a névválasztás kimaxolása, mert az orkákra, a kardszárnyú delfinekre hajaz.

A technológiáról elmondható, hogy egyesíti a biológiai alapú padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait. Organikus összetevőit speciális technológia segítségével teszik ellenállóvá a folyadékokkal szemben. De az alapanyaguk nem műanyag, hanem fa. Ez jó hír a tudatos vásárlóknak és a környezetvédelemre odafigyelőknek. A KRONOSPAN Lampertswalde ugyanis nemcsak aktívan járul hozzá az erdőfelújításhoz fák ültetésével, hanem az általuk feldolgozott fákat és az erőforrásokat is rendkívül takarékosan használják fel. Újrahasznosítják a viharkárból származó kidőlt fákat, valamint a bútoriparban, parkettagyártásban nem használható ferde és görbe fákat. Így az általuk hangoztatott fenntarthatóság nem csak divatos zöldre festés, hanem komoly vállalati stratégia. A Binyl Pro padló CO2-semleges, mivel az O.R.C.A. technológiájú gyártás még kevesebb CO2-t bocsát ki, mint amennyit maga a fa tárol.

A Binyl Pro padlók nem tartalmaznak PVC-t és lágyítót sem. Rendelkezik a jól ismert Kék Angyal környezetvédelmi igazolással, amit a Kölni Öko-INSTITUT ítél oda. A Binyl Pro padlók a legmagasabb beltéri levegőminőséget garantálják, mert nagyon alacsony a káros illékonyanyag-kibocsátásuk. Emellett a Binyl Pro padló rendkívül strapabíró, ellenáll a mikrokarcolásoknak, antisztatikus és az A.B.C. antibakteriális védelem is sajátja. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az antibakteriális komfortfelület nem ad esélyt a baktériumoknak a szaporodásra. Ha pedig még ez sem lenne elegendő, akkor eláruljuk, hogy kimagasló hőstabilitása és fakulásmentessége van. Ennek köszönhetően a Binyl Pro padló a télikertekben és a padlótól mennyezetig érő ablakokkal rendelkező helyiségekben is jól mutat. Továbbá bírja a strapát konyhában, fürdőszobában, mosókonyhában és egyéb nedvességet feltételező helyiségben is.

Az AC5-ös tartóssági besorolás, a V-fugás, azaz fózolt kivitel biztosítja az egyszerre masszív és esztétikus felületet.Könnyű, klikkes lerakása pedig minimális szaktudást és előkészületet igényel. A Padlófutár pedig akár a lerakásban is segít.