Főoldal Életmód Gasztronómia Visszatérnek az őszi ízek a Starbucks kávézókba

Visszatérnek az őszi ízek a Starbucks kávézókba

A strandon napozást hamarosan felváltja a pokrócos bekuckózás, ám a Starbucks nem engedi el a jeges italai kezét, hiszen tudja, hogy az őszi napsütésben sétálva is mesés érzés egy hideg kávét kortyolgatni. Az ősz azonban addig nem érkezhet meg teljes valójában, ameddig a kávérajongók nem kóstolhatják újra nagy kedvencüket, a fűszeres sütőtökös tejeskávét.

A Starbucks szezonális kávékülönlegességeivel a színes természet és a csinosan kényelmes őszi kabátok kedvelői mellett, azoknak a szívébe is szeretne némi örömöt csempészni, akiket még a nyár elmúlta kísért. Ráadásul az őszi szezonális italkülönlegességek mindegyike kérhető növényi alternatív tejjel is – ingyen -, hogy mindenki ugyanúgy élvezhesse ezeket a feledhetetlen és hangulatteremtő ízeket. Érkezzenek hát a nagy klasszikusok, az őszi jeges csodák és a fenséges újítók!

Fűszeres ősz, ahogyan a sellő szereti

A sütőtök földek ugyan távol esnek a tengerektől, a Starbucks mégis talált módot arra, hogy akár egy sellő is örömét lelje ennek a mennyei és egészséges zöldségnek az ízvilágában, ráadásul nem is akármilyen formában, kávéba rejtve. Örüljünk tehát az ősznek, hiszen ez az év egyetlen olyan időszaka, amikor élvezhetjük a sütőtökös pite ízű Pumpkin Spice Lattét, amely a fahéj, szegfűszeg és szerecsendió hármasának köszönheti fűszeres jellegét. Három jeges társa is érkezik vele együtt: a jégkockák koccanásától csengő Iced Pumpkin Spice Latte, a zúzott jégtől és a tejszínhabrétegtől selymes Pumpkin Spice Frappuccino® Blended Beverage, valamint egy csipetnyi vaníliával megkínált Pumpkin Cream Cold Brew, ami sütőtökhabjával és krémes textúrájával egyszerre válik lágy és gazdag ízvilágú kávékülönlegességgé.

A fűszeres italok listája azonban itt még nem ér véget, először mutatkozik be itthon a Salted Maple and Caramel Latte. A sós karamellás, juharszirupos finomság jegeskávé változatban is elérhető lesz. A hideg italok kedvelőinek van még egy jó hírünk, hiszen újoncként csatlakozik őszi társaihoz az Iced Chai Tea Oat Latte is, amelyben a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér „melegítő” fűszerei találkoznak a zabos alternatív tej krémességével.

Mindenütt jó, de a legjobb…

Ősszel érkezik el az az időszak, amikor gyakrabban vágyunk az otthon melegére, ahol nem kell gondolnunk se az esernyőre, se a vékonyabb sálra, és abszolút komfortosan érezhetjük magunkat a házi papucsunkban is. Az ilyen hangulatokhoz lehet tökéletes választás a gazdagon pörkölt és finoman édes Starbucks Autumn Blend. A kandírozott pekándió, zsálya és szárított füge jegyeinek harmóniájával egyaránt jól eső érzés a sárguló fák látványát szemlélve ébredni, és napközben a hűvös szellő simogatása közben sétálni.