Főoldal Autó, motor Bemutatók, menetpróbák Volkswagen Golf GTE, Golf Sportsvan, e-Golf: hármas premier a Hungaroringen

Volkswagen Golf GTE, Golf Sportsvan, e-Golf: hármas premier a Hungaroringen

Az idén harmadjára megrendezett Volkswagen-találkozó keretein belül a márka magyarországi importőre több új típust is bemutatott.

volkswagen_golf_gte_hungaroring_2014_2

Alapvetően érződik, hogy a wolfsburgi márka is elhívatottan folytatja tevékenységét a környezettudatos irányvonalat követve, ugyanis egyszerre kettő, a zöld megközelítéseket szilárdító alternatívát is bemutatott a Hungaroringen – a Volkswagen Golf GTE, illetve az e-Golf tekintetében.

Mivel nem volt lehetőség arra, hogy az autókat kipróbálják a meghívott hazai újságírók, ezért a számadatokra, illetve a sajtótájékoztatón elhangzottakra tudunk építkezni kizárólag.

Volkswagen Golf GTE

A Volkswagen Golf GTE egy plug-in-hybrid, 204 lóerővel, 350 Newtonméter maximális forgatónyomatékkal, 222 kilométer/óra végsebességgel. Hatótáv tekintetében is optimálisak az értékek, ugyanis egy töltéssel, tiszta elektromos üzemben 50 kilométer megtételére képes. Az üzemanyagfelhasználás kombinált üzemmódban a gyártó szerint mindössze 1.5 liter/100 kilométer, ami több, mint előremutató. Az autó forgalmazása megkezdődött, 11 990 000 forintos induló listaárral.

volkswagen_golf_gte_hungaroring_2014

Volkswagen e-Golf

A Volkswagen e-Golf tisztán elektromos üzemű, teljes értékű ötajtós autó. 115 lóereje, 270 Newtonméteres maximum forgatónyomatéka mind illusztris adatok, ráadásul 140 kilométer/óra végsebességre képes. Persze ez gyakorlatban nyilván nem vitelezhető ki hosszabb távon, hiszen a az egyébként 190 kilométeresre beirányzott hatótáv jelentősen csökkenne. Az autó szintén kapható már Magyarországon is, az induló bruttó listaár pedig 11 290 000 forintot tesz ki.

volkswagen_e_golf_hungaroring_2014 volkswagen_e_golf_nemeth_balazs_hungaroring_2014

Volkswagen Sportsvan

A Volkswagen Sportsvan már ismerősnek hathat, főként újságírói berkeken belül, ugyanis már nem egy ízben bemutatásra került az autó (mi is beszámoltunk róla korábban, azaz márciusban, a 2014-es Genfi Autószalon kapcsán). Külsejében nagyon hasonlít a Golfra, viszont tudnunk kell, hogy szinte mindegyik karosszériaeleme más. Remek egyterűnek, igazi családi megoldásnak ígérkezik, melyhez jelentősen hozzátesz a variálhatóság és a praktikum is. A motorpaletta bő, de nagy valószínűséggel az 1.4 literes TSI benzinessel (125 LE) lesz a legkelendőbb.

volkswagen_e_golf

Szóba került az újonnan érkező Volkswagen Jetta is, a szegmens limuzinja. Új motorokkal, frissített elektronikával érkezik, ráadásul Magyarországon is jelentős kedvezményekkel vásárolható meg. Akciós induló bruttó listaárként 4 450 000 forintot jelölt meg az importőr, de van flottakedvezmény is, melynek mértéke (nem része az előbb említett akciós induló bruttó 4 450 000 forintos listaárnak) 20-23 százalék lehet.

dr_verten_sandor_volkswagen_talalkozo_2014

Németh Balázs, a Volkswagen hazai márkaigazgatója kifejtette, hogy a magyar autópiac 20 százalékos növekedése tapasztalható. Jelentősen megnövekedett a használtautó-import is, közel 100 ezer autót hoztak be Magyarországra külföldről. Ezek közt is népszerű a Golf és a Passat, viszonylag nagy százalékban érkeznek ezekből a típusokból is.

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, Gigabyte, Sony, MSI, Epson, Canon, Camera Kft., Nike
Utómunka hardver: Acer, Gigabyte, MSI