Főoldal Szabadidő Programok, események Volkswagen-találkozó 2014: minden, amit tudni kell az eseményről

Volkswagen-találkozó 2014: minden, amit tudni kell az eseményről

Harmadik alkalommal rendezi meg a Volkswagen szeptember 27-én a Golf-találkozót (Volkswagen-találkozó összefogóan) a hagyományokhoz hűen ismét a Hungaroring ad otthont a rendezvénynek. A korábbi évekkel szemben bővülő program várja az érdeklődőket: ezúttal a Golf-tulajdonosoknak szervezett események mellett az érintett klubok Transporter, Bogár, Passat, Scirocco és Corrado találkozót tartanak a helyszínen. Ennek köszönhetően idén 10.000-nél több látogató, s 1500-nál több kiállított autó várható a rendezvényen, ahol a Golf 40 éves születésnapját is ünnepelhetik a márkafanatikusok.

road_to_epleny_volkswagen_transporter_003

Szűk három hét múlva Volkswagenek lepik el a Hungaroring aszfaltját, idén harmadszor rendezi meg a márka a nagy sikerű Golf-találkozót. Az évről-évre növekvő számú érdeklődőt vonzó rendezvény ezúttal egyéb típusok előtt is kitárja kapuit: több Volkswagen klub is úgy döntött, hogy a három éves múltra visszatekintő eseménnyel párhuzamosan rendezi meg összejövetelét. A Transporter, a Bogár, a Passat, a Corrado és a Scirocco klub szervezésében ugyanis további találkozók is lesznek a mogyoródi versenypályán, ahová előzetes regisztráció útján jöhetnek be az autósok. A változásnak köszönhetően a rendezvény hivatalos elnevezését Volkswagen-találkozóra módosították a szervezők, de a névváltozás miatt a korábban megszokott programok semmit nem módosultak.

A belépőjegy ára ezúttal 300 forint lesz, s idén sem maradhat el a tombola, amin a legszerencsésebb játékos egy III-as Golfot vihet haza, mindössze 40 forintért, ugyanis a Volkswagen Golf 40 éves születésnapja miatt ennyiért lesz megvásárolható a sorsjegy. Idén ünnepli a márka ikonikus alakja a 40. születésnapját, hisz’ az autógyártás egészét meghatározó modell első példánya 1974-ben gördült le a wolfsburgi gyár futószalagjáról.

Az ünnepi hangulat mellett számos program várja az érdeklődőket: kipróbálható lesz a vezetéstechnikai pálya, illetve a Hungaroring területén található Off-road Centrum, ahol Amarok-ok és Touareg-eg volánja mögött járhatjuk be a 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjait. A versenyszelleműek izgalmas gokart futamokon vehetnek részt vagy távirányítású modellautókat és helikoptereket próbálhatnak ki, a Golf tulajdonosok pedig ingyenesen átvizsgáltathatják autójukat a Volkswagen szakembereivel. Az AVON tanácsadói sminkeléssel, illat tippekkel, termékpróbákkal és kézápolással várják egész nap a hölgyeket, a kisgyermekek a mesesarokban, bábszínházi előadásokon, a játszótéren, a közlekedési parkban vagy arcfestéssel tölthetik az idejüket. A Volkswagen Haszonjárművek a hippi életérzést is megidézi a helyszínen: egy korhű szekció, a Transporter Hippifalu várja a vadregényesebb kikapcsolódást igénylőket. A vállalkozó kedvűek a rendezvény estjén tábortűz és bográcsozás mellett, Transporterben vagy sátorban alhatnak a helyszínen.

volkswagen_golf_i_3

A korábbi évekhez hasonlóan ezen a napon mutatkozik be több új modell a nagyközönség számára: szeptember 27-én lesz először megtekinthető a Golf Sportsvan és a Golf GTE hazánkban. A Volkswagen Haszonjárművek egy igazi szenzációval is készül a rendezvényre: itt lesz ugyanis az országban egyedül látható az 1957-től 2013-ig, Brazíliában gyártott Volkswagen T2 sorozat utolsó, 1200 példányos „Last Edition” kiadásának 1200., azaz leges-legutolsó darabja.

Az új autók mellett természetesen idén is a korábbi generációk kapják a főszerepet, a rendezvény központi helyszínét ismét a Paddock rész adja, ahol az ország legszebb Golf modelljei sorakoznak majd. Az idei 1200 pályázó közül a Volkswagen neves szakújságírókból és autós szakembereiből álló, 11 fős zsűrije választotta ki azt a legszebb 300 modellt, melyek a kiemelt helyszínen parkolhatnak. A kiállítónak regisztráltak – függetlenül a zsűri döntésétől – a versenypályára is felhajthatnak majd, az érdeklődők pedig természetesen nem csak Volkswagennel érkezhetnek a Ringre, gépkocsi márkától és típustól függetlenül a szervezők mindenkit örömmel várnak a helyszínen.

A Volkswagen-találkozóról

A rendezvényről bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu holnapon, a Volkswagen Magyarország Facebook vagy a Volkswagen-találkozó esemény oldalán található.

További részletek az egyes összejövetelekről:

Golf-találkozóról: www.golftalalkozo.hu

Transporter-találkozóról: www.transporter-talalkozo.hu

Bogár-találkozóról: www.bogarasok.hu

Passat-találkozóról: www.passatklub.hu

Scirocco- és Corrado-találkozóról: www.scirocco.hu