Főoldal Szabadidő Programok, események Zenére fel! címmel rendeznek operettgálát a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Zenére fel! címmel rendeznek operettgálát a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Zenére fel! címmel, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival rendeznek operettgálát a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 29-én, szombaton.

A hónap utolsó szombat estéjén a tavalyi sikerre való tekintettel újra az operetté lesz a főszerep a kastélyban, ezúttal a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak vezetésével és a Budapest Folk Dance táncosainak fellépésével – olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A legnépszerűbb darabok slágereit többek között Oszvald Marika, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt idézi meg, akit személyes történet is köt a produkcióhoz – írták.

„Akárhányszor dolgozom együtt a 100 Tagúval, minden esetben nagyapám jut az eszembe, aki lassan 20 éve nincs már velünk. Rendkívül büszke lenne rám, ha láthatná ezeket a koncerteket, hiszen a cigányzene volt az ő nagy kedvence, ezen belül is kifejezetten rajongott a 100 Tagú Cigányzenekarért” – idézte fel a Budapesti Operettszínház művésze.

„Keszthelyen is nagyapám emlékére fogok játszani” – tette hozzá, kiemelve, hogy Kálmán Imre és Lehár Ferenc dalai szinte új életre kelnek ezzel a formációval, össze sem hasonlítható a hangulat egy színdarabbal. „Ezeknek a daloknak van egy olyan dimenziója, amelynek az előcsalogatásához a cigányzene fűszerére van szükség” – mondta Homonnay Zsolt.

Forrás: MTI