Főoldal Kultúra Zene 10 érdekesség, amit eddig nem tudtál Robbie Williams-ről

10 érdekesség, amit eddig nem tudtál Robbie Williams-ről

Augusztusban újra Magyarországra látogat a világ egyik legmenőbb popsztárja, Robbie Williams! A brit fenegyerek Let Me Entertain You című turnéjának budapesti koncertjére a Class FM jóvoltából egy héten át 25 darab páros belépőjegyet nyerhetnek a legszerencsésebb rádióhallgatók, akik így élőben bulizhatnak olyan örökzöld klasszikusokra, mint a Feel, a Come Undone, a Rock Dj, vagy a Millenium. Az őrületesnek ígérkező nyári koncertre hangolódva összegyűjtöttünk 10 érdekes tényt, amit talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak Robbie Williamsről.

1.  Robbie feleségét,  Ayda Fieldet egy vak randinak köszönheti, amit a közös barátok hoztak össze még 2007-ben. A Take That egykori tagja nemrég viccesen emlékezett vissza arra a bő ruhára, amit Ayda a randin viselt, ugyanis az előnytelen szabás miatt Robbie azt hitte, hogy a lány terhes. Azóta a párnak egy kislánya és egy kisfia is született.

2.  Annak ellenére, hogy Robbie évek óta házas, fiatalabb korában nagy nőfaló hírében állt. Összeszűrte a levet többek között Nicole Kidmannel, akivel a Something Stupid című duett során gabalyodtak össze, de hódításai között van Cameron Diaz és a Spice Girls két tagja, Mel C és Geri Haliwell is.

robbie_williams

3.  Sokan nem is tudják, de Robbie Williams tartja a legtöbb eladott koncertjegy és a legtöbb BRIT zenei díj rekordját. A 2006-os Close Encounters Tour során egy nap alatt több mint 1.600.000 jegyet kapkodtak el a rajongók, amely elég volt ahhoz, hogy az énekes neve bekerüljön a Guiness Rekordok könyvébe. Ennek fényében nem csoda, hogy az énekes rekordmennyiségű, összesen 17 darab BRIT zenei díjat vihetett haza az elmúlt 20 év során (az első ötöt még a Take That tagjaként vehette át).

4.  Robbie Williams több albumot adott el az Egyesült Királyságban, mint bármelyik másik brit szólóénekes a történelem során. Több mint 70 millió eladott lemezzel a háta mögött,  2004-ben bekerült a UK Music Hall of Fame-be, miután megszavazták a ’90-es évek legnagyobb művészének.

5.  Az énekesnek összesen 13 tetoválása van: a hátán a Beatles egyik slágerének címe, az ‘All You Need is Love’ felirat olvasható, egyik csuklóján a Take That logóját viseli, jobb gyűrűsujjára pedig felesége nevének kezdőbetűje van varrva, mert állítólag folyton elveszíti jegygyűrűjét.

6.  2007-ben Robbie heves vitába keveredett szomszédjával, a Reszkessetek Betörőkből ismert Joe Pescivel, miután a popsztár focista cimborái elállták autóikkal a szomszéd garázsbejáratát. Pesci egy golfütővel akart az autóknak esni, ám Robbie még idejében megakadályozta a zúzást. Az eset után az énekes engesztelésképpen egy 400,000 dolláros Bentleyt ajándékozott Pescinek…

7.  41 éves kora ellenére az énekes nem tud vezetni. Nemrég azt nyilatkozta egy interjúban, hogy már nem is szeretne megtanulni, hiszen a londoni kaotikus közlekedés rászoktatta az állandó taxizásra, azonban Los Angelesben mindenkinek van saját autója, így az Államokban egy limuzint bérel, ami mindig rendelkezésére áll.

8. Robbie-t számos világmárka arcaként láthattuk már: a Reebok, Versace, 7Up, Pepsi, és Nikon brandek mellett nemrégiben szerződést kötött a Royal Coffee-val, ahol George Clooney babérjaira törve James Bondnak öltözve népszerűsíti a kapszulás kávét.

9. Robbie két nagy szenvedélye a foci és a minőségi ruhák, ennek megfelelően üzleti törekvéseit ezen a két területen kamatoztatja. A Port Vale rajongóként nemrégiben részesedést vásárolt a klubban, emellett pedig elindította saját ruhamárkáját, a Farrell-t. A katonai ihletésű ruhadarabok legújabb kollekcióját az énekes egyik legjobb barátja, Olly Murs népszerűsíti.

10. A brit énekes szenvedélyesen rajong a földönkívüliekért, állítása szerint már többször látott UFO-t, sőt, néhány dalát egy-egy harmadik típusú találkozás ihlette. Legújabb ötlete, hogy megvásárolja a Kalifornia mellett található White Rock Islandet és UFO¬ megfigyelő bázist alakít ki rajta.

A 4 hónapon át tartó Class Nyár 2015 keretein belül hazánk leghallgatottabb rádiója olyan világsztárokhoz hozza közelebb a hallgatókat, mint Avicii, David Guetta vagy a fent említett Robbie Williams. Helyet kap a színes zenei felhozatalban a páratlan hanggal megáldott John Newman, a világhírű R&B és soul énekesnő Emeli Sandé, a teltházas koncerteket jegyző Wellhello, a fiatalabb korosztály nagy kedvence, a bájos Violetta, sőt, a sportrajongók a Forma 1-re is kijuthatnak. A legszerencsésebb hallgatóknak a belépőjegyen felül lehetősége nyílik a színfalak mögött, személyesen találkozni a legnépszerűbb előadókkal vagy sportolókkal. Ehhez nem kell mást tenni, mint hallgatni a rádiót és részt venni Vágó Pirosnál, Abaházi Csabánál, Garami Gábornál, Argyelán Krisztánál, vagy a Morning Show műsorvezetőinél a játékban!

Előző cikkMa kezdődik a gyermeknap a Városligetben
Következő cikkStájerország 2015: legjobb útvonalak és programok