Főoldal Sport A 11. Brompton Világbajnokság Döntője júliusban visszatér Londonba

A 11. Brompton Világbajnokság Döntője júliusban visszatér Londonba

Az Egyesült Királyság fővárosának központjában található Prudential RideLondon második éve ad otthont Brompton Világbajnokság Döntőjének.

Idén július 30-án, szombaton lesz a nagy megmérettetés – tekintve, hogy ilyen ikonikus színhelyen nyílik majd lehetőség a versenyzésre, kemény küzdelem várható a helyekért, mindössze 575-en kerülhetnek be (titkos) szavazással.

bromtpton-vilsgb-1

A bromptonosok 8 kört mennek majd a St. James ‘Park körüli pályán, majd elhagyják a Buckingham Palotát és a Mall-t. A leggyorsabb, az éllovas célba érkezésével ér véget hivatalosan a verseny. Szigorúan Lycra-mentes futam lesz, ahol semmiféle sportruházat nem engedélyezett, viszont – a kihíváson túl – a bromptonereknek újabb lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák,milyen is az igazán menő városi stílus.

A Brompton Világbajnokság Döntőjére már most lehet regisztrálni a Prudential RideLondon honlapján, február 12-e péntek délután 5 óráig bezárólag. Előfordulhat, hogy a regisztráció előbb lezárul, abban az esetben, ha a jelentkezők száma eléri az 1500 főt. A nemzeti válogatókon bajnoki címet szerzett női és férfi versenyzőknek – nálunk Németh Ildikónak és Méhes Gyurinak – biztos helye van a legjobbak között.

bromtpton-vilsgb-2

Miután a nevezés véget ér, a jelentkezőket különböző képességek szerint szelektálják ki a szervezők annak érdekében, hogy a pályán a lehető legmagasabb, mégis biztonságos számú versenyző haladhasson majd.

A bromptonosok testben és lélekben már most könnyedén elkezdhetnek készülni a versenyre, akár napi szinten is tréningezhetnek, hiszen a szuperbringa állandó, hűséges társuk a hétköznapi közlekedésben. Tehát regisztrációra, bringára fel!

 

Előző cikkMintegy 4500 éves, fából készült csónakot találtak a cseh régészek Egyiptomban
Következő cikkMiraculous-Katicabogár és Fekete Macska kalandjai: új sorozat a Disney Csatornán