Főoldal Életmód Otthon A Dyson V15 Detect Absolute-nak gyerekjáték a húsvéti nagytakarítás

A Dyson V15 Detect Absolute-nak gyerekjáték a húsvéti nagytakarítás

Nyilván nem nyújt teljes körű steril fertőtlenítős takarítást, de majdnem. A tavaszi nagytakarítást húsvét előtt a Dyson V15 Detect Absolute-tal intéztük.

Alapvetően három tisztítófejet használtunk a Dyson V15 Detect Absolute-hoz a takarítás optimális kivitelezése érdekében: a Laser Slim Fluffy-t, a Torque Drive Anti-Tangle Comb-ot, valamint a Hair Screw elnevezésűt.

Laser Slim Fluffy tiszítófej – járólap, laminált parketta

Ez a tisztítófej az úgymond basic darab a Dyson V15 Detect Absolute esetében, legalábbis esetünkben mindenképp. Alkalmas járólapok, beltéri kövezetek, linóleumok, parketták hathatós tisztításra. Ráadásul a lézerszenzor precizitásának köszönhetően képes hatékonyan pásztázni a padlót, az ott fellelhető porfajtákat, majd a már korábban többször bemutatott monitorozás által átlagol a szennyeződéstípusokat illetően. Amúgy ez mindegyik fej esetében igaz.

A Laser Slim Fluffy-val tehát körebmentünk a konyhán, annak teljes kövezetén, az előszobákon, valamint a fürdőhelyiségen. Rendkívüli hatékonyságát mutatja a Dyson V15 Detect Absolute-nak az (is), hogy akár 1 nap eltetével látható pormennyiséget képes összegyűjteni, úgy, hogy a házban csak mezítláb, zokniban, vagy papucsban történik a közlekedés. Az utcai lábbelik nem értintkeznek sosem a ház padlózatával.

Persze az időjárás javulásával egyenes arányban nyílnak meg az ablakok, teraszajtók. Ez nyilván jelentősen növeli a szálló, megtapadó por mennyiségét akár 1 napos interallumban is.

Torque Drive Anti Tagle Comb tiszítófej – szőnyegek, egyenletesebb kárpitok

Bivalyerős tisztítófej a TDATC, alapvetően a Dyson V15 Detect Absolute leghatékonyabb kiegészítője. Főként, ha szőnyegekről, szőnyegpadlókról, vagy egyéb könnyebb és egyszerűen tisztítható, alapból sík felületekről van szó. Három hatékonyság-erősséget tudunk állítani, a maximum fokozat már jelentősen terheli az akkumulátort, így a rendelkezésre állási idő jelentősen lerövidül (teljes töltöttséggel ECO módban akár 40 percről is indulhatunk).

Húsvéti nagytakarításunk kapcsán egyöntetűen kiderült, hogy ez a fej vitte a prímet. A lehető leglülönbözőbb fajtájú porszennyeződést ez gyűjtötte be, ami nem meglepő, hiszen a szőnyegek leginkább a különféle spórák, poratkák közkedvelt melegágyai. A fenti állítás itt is igaz, miszerint 1 napos intervallum ellenére hihetetlen mennyiségű, elsősorban mikroszemcsés port képes összegyűjteni a Dyson V15 Detect Absolute.

Hair Screw tisztítófej

Bár a Hair Screw alapvetően lakásban tartott, szőrhullató állatok tartása esetén a leghatékonyabb, mi mégis ezt ajánljuk a kanapék, ágyak matracaiak kárpittisztításához. A csavart, motorikusan mozgatott körkefe minden apró szennyeződést – például hájszálakat, kisebb-nagyobb letapadt szöszöket – összegyűjt, úgy, hogy a kefét, valamint magát a mozgatómechanikát nem kell pillanatonként tisztítani.

Ha ügyesek és kellően gyorsak is vagyunk, 120-130 négyzetmétert egyetlen töltéssel letudhatunk a Dyson V15 Detect Absolute-tal. Ebben sok sima járólapos, kövezett és laminált padlófelület van (beleértve a lépcsőházat is), de mindemellett jelentős mennyiségű szőnyeg és bútorkárpit található két szinten.

Tehát amennyiben rendkívül hatékony, és mellé gyors takarítást szeretnénk végezni, amely akár 40 perc alatt is kivitelezhető nagytakarítás-szinten (nyilván a cikk a porszívózás részére vonatkozik), akkor jelenleg a legjobb választás a Dyson V15 Detect Absolute, amelyet messzemenően ajánunk.