Főoldal A világ Belföld A Ford Guiness rekordra készül augusztus 20-án

A Ford Guiness rekordra készül augusztus 20-án

sinka_zsolt_popeyAz augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából nem mindennapi megmérettetésre készül a Magyarország legnagyobb Ford márkakereskedése, a Ford Petrányi által szponzorált Sinka „Popey” Zsolt, többszörös világrekorder erőművész. A fizika törvényszerűségeire korábban már számos alkalommal rácáfoló sportoló tervei szerint ezúttal 14 egymás után kötött autót, a Ford teljes jelenlegi személyautó-portfilóját készül elhúzni, amivel reményei szerint új Guniess rekordot állít majd fel.

 A sokszoros magyar rekord és világrekord tartó Sinka „Popey” Zsolt erőművész korábban már több alkalommal megdöbbentette a világsajtót, hiszen húzott már el hevederrel 80 tonnás vonatot épp úgy, mint 50 és 90 tonnás repülőt foggal. Az augusztus 20.-i nemzeti ünnep alklamából megrendezett hivatalos Guniess-rekord kísérletet azonban minden korábbi eredményénél fontosabbnak tartja.

„Jóllehet az idén tavasszal elhúzott 90 tonnás DHL repülőgép súlya többszöröse a mostani rekordkísérletnek, a 14 egymás után kötött kölünböző méretű autó, a Ford jelenleg elérhető teljes személyautó porftóliója mégis nagyobb fizikai kihívást jelent majd. Ennek oka az autók eltérő súlypontja, a jóval több tapadási felület, illetve az, hogy nem egyetleg tárgyat kell majd megmozdítanom és arrébb húznom, hanem több, áttételekkel egymáshoz kötött autót.”- avat be a Ford Petrányi által hosszú évek óta szponzorált sportoló.

„Éppen ezért, úgy tartottam méltónak, hogy nemzeti ünnepünk tiszteletére ajánlom pályafutásom eddigi legnehezebb kihívását, és egyben első hivatalos Guniess-rekord kísérletemet.” – teszi hozzá az erőművész.

A Sinka „Popey” Zsolt átal augusztus 20-án, 19:00-kor, Budapesten, a Westend City Center tetőteraszán által végrehajtott Guiness-rekord kísérlet egyébiránt siker minden tekintetben meghaladja a jelenleg Guniess-rekord tartó Zydrunas Savickas 2013-as eredményét: a litván erőember akkor 12 kisautót húzott el öt méteres távon, míg Zsolt 14 jóval nagyobb össztömeget képviselő autót mozgat majd meg, a tervei szerint ennél nagyobb távon. Zsolt azt is megígérte, hogy amennyiben hevederrel sikerül elnúznia a 14 Fordot, megkísérli majd a már védjegyévé vált foggal húzást is.

„Nagy büszkeség számunkra, hogy Sinka Zsolt támogatásával számos világrekord születéséhez járulhattunk hozzá az elmúlt években, a mostani Guniess-rekord kísérlet pedig eddigi karrierjének megkoronázása.” – fogalmaz Petrányi Zoltán, a Ford Pertányi ügyvezető igazgatója.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Ford Petrányi által támogatott Sinka „Popey” Zsolt erőművész Guniess-rekord kísérlete révén a Ford külön tiszteleghet augusztus 20.-i nemzeti ünnepünk előtt.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

„Bízunk abban, hogy a Guniess-rekord kísértlet sikerrel jár, és teljes jelenleg Magyarországon elérhető személyautó-portfoliónk elhúzása révén Zsolt tovább öregbíti hazánk hírnevét. Ráadásul, ha a rekordot Zsolt esetleg túl könnyedén teljesítené, jövőre újabb kihívás előtt áll, hisz az új Mustang és Edge érkezésével tovább bővül személyautó-kínalatunk, ám ha még ez sem lenne elég, még mindig ott van 6 modelles haszongépjármű portfóliónk…” – teszi hozzá mosolyogva a kommunikációs szakember.