Főoldal Autó, motor A Ford sikeres Grúziában is

A Ford sikeres Grúziában is

A Magyarországról közel 30 ország értékesítési, vevőszolgálati, marketing és oktatási tevékenységét írányító szentendrei központú Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. újabb nem mindennapi sikert könyvelhet el Grúziában.

ford_police_interceptor_gruz_napimagazin

A kaukázusi ország tömegközlekedési szolgáltatója még 2011-ben 2500 darab 17 üléses Transit modellt rendelt a vállalattól, most pedig a Ford 160 darab Police Interceptor rendőrautót adott át Grúzia Rendőrjárőr Szolgálatának – éppen a rendfenntartó szervezet fennállásának 10. évfordulóján.

A Ford stratégiai járműbeszállítói szerződést kötött a Grúzia Rendőrjárőr Szolgálatát felügyelő minisztériummal, s a megállapodás keretében nemrégiben megérkezett az országba a 160 Ford Taurus Interceptor járőrautóból álló első szállítmány. A járművek ünnepélyes átadására az ország fővárosában, Tbilisziben került sor. A jubileumi rendezvényen került sor az új rendőrségi járőrautó, a Ford Interceptor szedán bemutatójára. Ezek a járművek kifejezetten rendőrségi célokra készültek, így minden részletmegoldásuk a várható rendőri feladatok sikeres megoldását szolgálja. Az új, különleges kialakítású autóban számos kiegészítő biztonsági berendezés található, valamint egy olyan rendszer, ami a Grúziában jelenleg használt többi különleges járműben nem áll rendelkezésre. A Ford Interceptor járőrautók közismertek kiemelkedő strapabírásukról, fejlett biztonságukról és menetdinamikájukról. A Ford egy körültekintő kiválasztási folyamat eredményeképpen vált stratégiai beszállítóvá: az eljárás részeként a rendőrtisztek és az állam által kijelölt szakértők még a Chicago Összeszerelő Üzemet is megtekintették az USA-ban. A tesztvezetés-sorozat végeztével a Taurus Interceptor kapta a legmagasabb összesített pontszámot, így ez a jármű váltja le a korábbi rendőríutókat.

Az autók ünnepélyes átadásán a grúz kormány és a diplomáciai testületek tagjai mellett Grúzia miniszterelnöke, Irakli Gharibashvili is részt vett, aki beszédet mondott a meghívott vendégeknek. Aleksandre Tchikaidze belügyminiszter kitüntetéseket adott át a Rendőrjárőr Szolgálat tisztjeinek a szolgálat során tanúsított bátorságukért és egyéb érdemeikért. A Rendőrjárőr Szolgálat igazgatója, Davit Tsinaridze gratulált munkatársainak a kerek évforduló alkalmából, és köszönetét fejezte ki sikeres munkájukért.

„Ahogy korábban Magyarországon is, a Ford járműveit világszerte használják rendőrségi célokra. Örömmel tölt el minket, hogy Grúzia rendfenntartó szervezeteit olyan autókkal láttuk el, amelyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettünk ki az USA-ban, s amelyek a legkeményebb körülmények közt is bizonyították már megbízhatóságukat és tartósságukat” – mondta beszédében Molnár Viktor, a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. regionális igazgatója.

Molnár Viktor elmondta: a Ford azt reméli, hogy ha Grúzia Rendőrjárőr Szolgálata elégedett lesz azzal, ahogyan a Ford Interceptor szedán járőrautók hozzájárulnak a közösség szolgálatához, akkor a jövőben arra is lehetőség nyílhat, hogy a grúziai rendfenntartó erők a Ford Interceptor terepjáróval bővítik járműparkjukat.