Főoldal Sport Labdarúgás A legjobb euroliga eredmények foci vonatkozásában

A legjobb euroliga eredmények foci vonatkozásában

Az idei szezonban is vannak igazán jó euroliga foci eredmények, bár erre már számíthattunk az euroliga sorsolás után. Lassan, de biztosan a fogadók számára legnépszerűbb sorozat lett az Európa Liga.

A legjobb euroliga meccsek és eredmények bemutatása

Már 2021. augusztus harmadika óta tart a 2021-2022-es Európa Liga sorozata és komoly mérkőzések várnak még a szurkolókra a torna májusi befejeződése előtt. Vagyis nem csak a szurkolókra, hanem a fogadókra is, akik körében az egyik legnépszerűbb labdarúgó-eseménynek számít az Európa Liga, főleg, ha társul hozzá egy sportfogadás bónusz befizetés nélkül. Ez azt jelenti ugye, hogy anélkül kaphatunk extra pénzt egy sportfogadási platformtól, hogy nekünk be kelljen fizetni valamit. Természetesen nem a kínai labdarúgás az, amire a fogadók szeretik ezeket az ajánlatokat igénybe venni, hanem például euroliga meccsek megtippeléséhez. 

Az euroliga foci eredmények már a 2021-2022-es torna elkezdődése óta okoztak komoly meglepetéseket a fogadóknak és a rajongóknak, ezeket fogjuk most röviden megmutatni. Azt már az euroliga sorsolás során lehetett látni, hogy lesz egy-két komoly mérkőzés, komoly csoport, ahol születni fognak nagy euroliga eredmények foci csúcskategóriával kísérve és hát így is lett. Mi most a csoportmérkőzésektől csatlakozunk be az eredmények áttekintésébe, hiszen 8 különböző csoportban 32 csapat küzdött azért, hogy bejusson a legjobb 16-ba vagy a rájátszásba. 

Fontos tudni, hogy a lebonyolítás az idei szezontól megváltozott, és például a kevesebb csapat miatt jóval erősebb csapatok kerültek össze és kevesebb olyan mérkőzés volt, amikor esélytelenebb gárdák voltak kénytelenek topligás csapatok ellen meccselni. 

Ezért szakértőnk Kollar Aladar úgy gondolja, hogy már egy ideje az Európa Liga sokszor népszerűbb, mint a Bajnokok Ligája a fogadók körében, köszönhetően a sokkal kiegyenlítettebb csoportoknak és meccseknek.

A csoportkör eredményei

A csoportmeccseket lejátszó 32 csapatból nem a legjobb 16 került be a nyolcaddöntőbe, hanem csak a csoportokat megnyerő első nyolc, a második nyolc csapatnak ugyanis rájátszást kellett játszania a Bajnokok Ligából kieső nyolc csapattal. Itt azért már tényleg jól jön egy sportfogadás bónusz befizetés nélkül, hiszen olyan párosítások jöttek létre, ahol nagyon fel volt adva a fogadóknak a lecke, hogy kire lehet fogadni. Mert például a kínai labdarúgás vagy ázsiai foci világával ellentétben nem egy-két csapat magaslik ki a mezőnyből az Európa Ligában, hanem a csapat fele topligás brigád. 

Az euroliga meccsek egyik legkülönlegesebbje annak köszönhetően jött létre, hogy a Bajnokok Ligából nem utolsóként esett ki a moldáv Sheriff Tiraspol, így az Európa Ligában folytatták a portugál Braga ellen a nagyszerű küldetésüket. 

A csoportkör A-jelű kvartettje nem okozott olyan nagy felfordulást az euroliga foci eredmények listáján, hiszen már az euroliga sorsolás során lehetett látni, hogy a Lyon és a Rangers a nagy esélyes a csoport megnyerésére. Így is történt, bár a cseh Sparta Praha egészen az utolsó körig versenyben volt a második hely megszerzéséért, de azt végül a skótok vitték el. Azt még fontos kiemelni, hogy az euroliga eredmények foci szempontjából sem hagytak maguk után kívánnivalót, a csapatok nagyon komoly erőket mozgattak meg azért, hogy továbbjuthassanak a csoportokból. Még a harmadik helyezés is értékkel bírt, hiszen az ezen a helyen végző csapatok a Konferencia Liga néven futó sorozatba kerülhettek át.

Visszatérve a konkrét eredménylistára, a B-csoportot egészen könnyedén megnyerte a Monaco és így közvetlenül be is jutott a legjobb 16-ba. A második helyre, így pedig a legjobb 16-ba jutásért vívandó playoffba nagy küzdelem után a spanyol Real Sociedad került, megelőzve a PSV Eindhoven csapatát. Ebben a kvartettben az okozta a nagy meglepetést, hogy az osztrák Sturm Graz egyetlen győzelmet sem volt képes szerezni. A C-csoport volt az, ami óriási meglepetéssel zárta a csoportkört, hiszen senki nem számított arra, hogy az orosz Szpartak Moszkva végül meg fogja tudni nyerni a csoportot a Napoli és a Leicester lőtt, sőt, az angolok csak a Konferencia Ligában folytathatják majd. 

A D-csoport viszont már ismét hozta a papírformát, a német Eintracht Frankfurt vereség nélkül nyerte meg a csoportot, megelőzve az Olympiakosz gárdáját, akik mellett a Fenerbahce és az Antwerp nem igazán rúghatott labdába. 

Az E-csoport is nagyjából papírforma szerint zárult, bár valószínűleg a Marseille-t előzetesen inkább a második helyezés környékére várták, míg végül csak a harmadikak lettek a Galatasaray és a Lazio mögött. Az F-jelű csoport volt a kisebb csapatok csoportja, itt végül a Crvena Zvezda csapata nyert, megelőzve a portugál Bragát és a harmadik helyen záró Midtjylland csapatát.

<h2>A mi szívünkhöz leginkább közel álló csoport eredményei</h2>

Ráfordulva az utolsó csoportokra, kissé összeszorulhat a szívünk, mert a korábbi csoportok eredményeit látva feltételezhetjük, hogy a Ferencvárosnak minden más kvartettben nagyobb esélye lett volna a továbbjutásra, mint a G-jelűben, ahol a 

  • Real Betis, 
  • a Celtic és 
  • a Bayer Leverkusen voltak az ellenfelei. 

Végül a Fradi egyetlen győzelmet tudott behúzni, az utolsó körben, amikor már semminek nem volt tétje. A csoportot a Leverkusen simán megnyerte és kisebb meglepetést okozva végül a Betis lett a második, a Celtic pedig a harmadik. Az utolsó, H-jelű csoportban a papírformában megfelelően a West Ham United diadalmaskodott, akik ráadásul az egész csoportkör legkevesebb gólját kapták, mindössze hármat, hat meccsen. Mögöttük meglepetésre a Dinamo Zagreb lett a második és a Rapid Wien a harmadik. 

A legjobb 16-ba jutásért vívandó playoffra pedig megérkeztek olyan csapatok, mint az Atalanta, a Sevilla, a Barcelona, a Lipcse, a Dortmund vagy éppen a Porto. Egyértelműen kijelenthető tehát, hogy az Európa Liga ma már kifejezetten erős sorozatnak számít, a fogadók közül sokan inkább előnyben részesítik a Bajnokok Ligájával szemben, hiszen a BL-ben ma már nagyon ritkán vannak igazi meglepetések és a topligák középmezőnyében küzdő csapatokat is főleg csak itt láthatjuk.

(X)

Előző cikkTom Hanks szerepel Az ember, akit Ovénak hívnak amerikai feldolgozásában
Következő cikkFőszerepben a kényelem – tippek egy komfortosabb otthonért