Főoldal Szabadidő Utazás A MÁV Nosztalgia Gőzfelhős Sissi vonatával utaztunk Gödöllőre

A MÁV Nosztalgia Gőzfelhős Sissi vonatával utaztunk Gödöllőre

Tökéletes elfoglaltságot kínált szerkesztőségünknek a MÁV Nosztalgia húsvét hétfőre: meginvitáltak minket Gödöllőre, a Grassalkovich-kastélyba egy komplett programcsomag keretein belül. Természetesen nosztalgiavonattal utaztunk.

Ha élményvonatozás, akkor első helyen a MÁV Nosztalgia: olvasóink folyamatosan figyelemmel kísérhetik beszámolóinkat vasutas kiruccanásaink kapcsán. Most nem mentünk túlzottan távol, Gödöllőre szólt jegyünk, méghozzá a Grassalkovich-kastélyba irányozva, mely helyszín – mint tudjuk – Wittelsbach Erzsébet, közismertebb, köznapibb nevén Sissi osztrák császárnéjának, Magyarország és Csehország királynéjának közkedvelt nyári rezidenciája volt a XIX. században, a monarchia idején.

Szerelvényünket a MÁV Nosztalgia tulajdonában lévő, teljesen felújított és pakuratüzelésűvé alakított 424-es gőzmozdony húzta, kizárólag korhű, korai érákat idéző kocsikkal. Volt a felhozatalban párnázott ülésekkel felvértezett első osztály, de a fapados szekció sem hiányozhatott a kínálatból – így amellett, hogy abszolút korhű környezetben utazhattunk, a vonatozás szerelmesei is megtalálhatták a kedvükhöz való témát.

Érkezésünk után két lehetőséget kínált fel a programszervezés: az egyik, a már feljebb is említett Sissi-túra volt, a másik pedig egy teljesen más jellegű élménykaland az egyik közeli lovasparkban. Mi a kultúrának adóztunk ezen a napon, úgyhogy nekirugaszkodtunk a nagyjából 15 perces sétának: a Királyi Várónál gyülekeztünk, majd máris a kastélypark külső részein keresztül közelítettünk.

Sajnos a Gödöllői Királyi Kastélyban filmezni és fotózni nem lehet, így belsőket nem tudtunk érdemben készíteni – a hozzávetőlegesen másfél órát tartó tárlatvezetés után bejártuk a kastélypark összes zegét s zúgát, majd célba vettük a közelben lévő Erzsébet Királyné Étterem és Kávézó elnevezésű létesítményt.

A MÁV Nosztalgia programjához természetesen járt a három fogásos, ízletes ebéd is, a hangulatos kialakítású környezet pedig még szórakoztatóbbá tette az eseményt.

Miután végeztünk az ebéddel, fakultatív szabadfoglalkozás következett a csoport számára: úgy döntöttük, Gödöllő felfedezése helyett inkább visszatérünk a kastélyba, és végigmazsolázzuk a kapcsolódó, épp aktuális húsvéti vásárt. Itt a kézműves standoktól az állatsimogatóig minden fellelhető volt, alapvetően a gyerekek szórakoztatására kihegyezve, de láttunk nagyszabású bábjáték-előadást, valamint korabeli jelmezekben virító résztvevőket is.

Ismételten hangulatos eseményt hozott tető alá a MÁV Nosztalgia, bár ez nem meglepő, ugyanis eddig sosem csalódtunk a felhozatalt illetően. Hasonló útjuk június 10-én lesz, a Koronázási különvonat keretein belül, érdemes jegyet foglalni, mert kiemelten nagy az érdeklődés – már most is.

Még több fotó: Napimagazin.hu Facebook oldal

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációnkhoz ASUS Zenfone  okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, QNAP, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, MyActionCam

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte

Előző cikkUtcaművészek versenyeznek az idei Food Truck Show-n
Következő cikkA Harry Potter és a Star Wars zenéje is felcsendül az idei BBC Proms-koncertsorozaton