Főoldal Kultúra Oktatás A Morgan Stanley robotprogramozásról tartott workshopot csak lányoknak

A Morgan Stanley robotprogramozásról tartott workshopot csak lányoknak

A Morgan Stanley önkéntesei robotprogramozásról tartottak műhelyfoglalkozást lányoknak, hogy felkeltsék érdeklődésüket az információtechnológia iránt, és hogy bebizonyítsák nekik: ez a terület a lányok számára is izgalmas karriert kínál.

morgan_stanley_1A 14-15 éves lányok robotokat programoztak a workshopon a Morgan Stanley önkénteseinek segítségével

A workshopot a Skoollal közösen szervezte meg a vállalat. A Skool egy magyar non-profit szervezet, amelynek célja, hogy arra ösztönözze a lányokat és fiatal nőket, hogy ismerjék meg a technológia izgalmas világát, a számukra benne rejlő lehetőségeket, és arra inspirálja őket, hogy ők is alkotóivá váljanak a technológiai vívmányoknak. A Morgan Stanley 2014-ben csatlakozott ehhez a sokszínűséget támogató kezdeményezéshez, miután munkavállalói 2012-ben megalapították a „Women in IT” elnevezésű csoportot, amelynek célja, hogy segítsen a nőknek felfedezni, milyen izgalmas szakmai kihívásokat kínál a vállalat minden dolgozója számára.
Önkéntesek és a „Women in IT” csoport tagjai képviselték a Morgan Stanley Technológiai Központját a workshopon, amely már a második Skool foglalkozás volt, amit a vállalat budapesti irodájában tartottak. A foglalkozáson 12, 14-15 éves lány vett részt, akiknek a LEGO robotok programozásával lehetőségük nyílt, hogy szórakoztató formában bővítsék ismereteiket az IT tevékenységekkel és programozással kapcsolatban.

morgan_stanley_2

„A Morgan Stanley sokszínűség iránti elkötelezettségét jól mutatja a Skoollal való együttműködésünk is” – mondta Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának ügyvezető igazgatója. – „Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen remek kezdeményezést támogathatunk, amelynek célja, hogy minél több lány és fiatal nő nyerhessen bepillantást a technológia izgalmas világába. Reméljük, hogy ez az élmény segíti majd őket, hogy megtalálják jövőbeli hivatásukat.”