Főoldal Szabadidő Televízió A Terápia válófélben lévő házaspárja gyermekük nevelésével küszködik

A Terápia válófélben lévő házaspárja gyermekük nevelésével küszködik

Szülőnek lenni nem egyszerű, hát még ha az ember gyermeke étkezési zavarokkal és viselkedési problémákkal küszködik. Mindezt saját bőrén tapasztalja az HBO sorozatának, a Terápiának közkedvelt házaspárja, Tamás és Petra, akik az első évadban párkapcsolati válságuk miatt keresték fel a pszichológusi rendelőt. Az apát alakító Nagy Zsolt és az anya szerepet játszó Szamosi Zsófia az új évadról és a szülői szerepekről meséltek.

nagy_zsolt_terapia

Az HBO saját gyártású sorozata, a Terápia 2014. október 27-én 35 vadonatúj résszel folytatódik. A második évadban a párkapcsolati nehézségekkel küzdő szülők házasságuk szétesése után, ezúttal fiuk, a Surányi Áron által alakított 12 éves Misi táplálkozási gondjai és magatartászavarai miatt vállalják a családi terápiát. Nagy Zsolt és Szamosi Zsófia a forgatás során felmerült új kihívásokról meséltek.

„A gyerekeinkkel való kapcsolatunkból derül ki igazán, hogy mennyire tudunk odafigyelni másokra, hogy mennyire tudjuk mások igényeit szem előtt tartani – mondta ki Nagy Zsolt, aki az HBO sikersorozata kapcsán magánéletével is párhuzamot von. „A saját bőrömön is megtapasztaltam hasonló szituációt, hiszen éppen válok, és három csodálatos gyermekem van. A gyerekeknek semmiképp sem jó, ha a szüleik elválnak, egy feszültséggel teli kapcsolatban azonban még jobban károsodnak a gyerekek. Az az ideális, ha a szülők kiegyensúlyozottan képesek együttműködni egymással, akár házasságon belül, akár a válás után. Ha a problémákat nem sikerül családon belül megoldani, érdemes külső segítséghez folyamodni” – ahogy teszi azt a Terápia közkedvelt párja is, akik a második évadban már fiukkal együtt folytatják a pszichoterápiát.

Szamosi Zsófia nagyon élvezte a Surányi Áronnal való közös munkát. „Gyerekekkel mindig jó dolgozni, mert nyitottak és olyan új nézőpontokat villantanak fel, amelyek felnőtt fejjel sosem jutnának az ember eszébe. Áron a sorozatbeli szerepével ellentétben vidám és eleven személyiség, akivel szórakoztató volt együtt dolgozni” – mondta el az anya szerepét játszó színésznő. A sorozatban Petra azzal küszködik, hogyan egyeztesse össze karrierjét és magánéletét. Szamosi Zsófia szerint a megfelelő energia beosztással ez abszolút lehetséges. „Nem attól lesz valaki jó anya, hogy háztartásbelivé válik, és állandóan otthon ül a gyerekével. Vannak olyan sikeres nők, akik az anya szerepben is csodálatosan teljesítenek.”   – vallja a színésznő.

A Terápia új évada október 27-től látható az HBO-n és az HBO GO-n.