Főoldal A világ Florida A tökéletes nyaralás Floridában, Fort Lauderdale városában kezdődik

A tökéletes nyaralás Floridában, Fort Lauderdale városában kezdődik

Nyilvánvalóan sokakat vonz a napsütötte, trópusi éghajlat – főként a magyarországi, mostohább időjárásra jellemző időszakban. Egyértelmű: Florida megoldást jelenthet, ha az USA-ban szeretnénk eltölteni nyaralásunkat, úgy, mintha egy, a világtól teljesen távol eső paradicsomba csöppennénk. Fort Lauderdale-ben töltöttünk néhány napot.

Fort Lauderdale Miami-tól északra, alig 20 mérföldre található, közvetlenül a keleti partszakaszon. Bár közel Florida központja, mégis egy igazán csendes, phenésre kitűnően alkalmas helyszín, és remek alternatív szálláslehetőségek is rendelkezésre állnak.

Bár alapból Fort Lauderdale-ben is számos szabadidős tevékenység űzése mellett választhatunk a nyaralás során, kimondottan közel esik Miami-hoz, így körülbelül 30-40 perc autózással el is érhetjük a belvárost, vagy épp Miami Beach-et. Ugyanakkor Fort Lauderdale gyönyörű, fehér homokos partszakasza vetekszik a Miami Beach-en megszokottal, tehát kimondottan ajánlott ilyen szempontból is.

A legoptimálisabb szálláslehetőségek böngészése közben akadtunk a magyar származású Judit Henrici apartmanjára, amely 596 sqft (55 négyzetméter) alapterületével, tágas beltereivel – nappali, háló, konyha, fürdő – ideális választás lehet a Floridában szállást keresők számára.  A tulajdonos, Judit amerikai férjével és kisfiával az utcafront felőli házban lakik, a vendégház pedig a hátsó kertrészben található, különállóan, teljesen szeparáltan.

Letisztult kialakítás, optimális elrendezés jellemzi a szállást, remek felszereltséggel. A konyha például rendelkezik minden olyan alapvető kellékkel, amely a nyaraláshoz nélkülözhetetlen, napi szinten. A tágas nappali ideális a családi összejövetelek lebonyolítására, ha épp besokallnánk a májusi átlagos 33 Celsius fokos hőségtől – a ház természetesen teljesen klimatizált, és életmentő tud lenni, amikor hazatérünk egy kiadós strandolás után a partról.

Fürdőszoba tekintetében sincs ok a panaszra, minden egy helyen, bekészítve tusfürdő, sampon, törölközők.  A tusoló és a WC egy helyiségben van a fürdőn belül, de ez egyáltalán nem megy a térkialakítás rovására, bőséges a hely itt is.

Kellemes pihenést garantál a hálószoba (igen, itt is van tökéletesen hűtő, csendes klíma!), a queensize franciaágy mellett apró kanapé is helyet kapott itt, ahonnan remekül lehet tévézni. A hálóban kialakított tolóajtós gardrób rengeteg ruhát, utazási kelléket, kiegészítőt képes elnyelni, úgyhogy a pakolással sincs gond.

Természetesen a vendégházhoz tartozó apró kertet is lehet használnia a nyaralóknak, itt több helyen található kiülési lehetőség, sőt, még minigolfpálya is akad a kínálatban. Ami különösen tetszett, az a természetközeliség: a kert hátuljában kisebb dzsungel, pálmafaerdő található, mangó- és kókuszfákkal.

Mindent egybevetve: Judit vendégháza a flordiai Fort Lauderdale-ben remek választásnak bizonyult, mind a lokáció, mind pedig a kialakítás, elrendezés tekintetében is. Bátran ajánljuk mindenkinek, aki Floridába tervez nyaralást, és előnynek érzi, ha a masszív nyüzsgéstől távolabb szeretne pihenni.