Főoldal Szabadidő Programok, események Adok-Kapok Napok: ismét elindult az ország legnagyobb jótékonysági minőségi ruhagyűjtő akciója

Adok-Kapok Napok: ismét elindult az ország legnagyobb jótékonysági minőségi ruhagyűjtő akciója

Szombaton délelőtt harmadszorra indult útjára az Adok-Kapok Napok jótékonysági program, amely az évek során Magyarország legnagyobb minőségi ruhagyűjtő akciójává vált. A biatorbágyi Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva két hétig várja a jó minőségű használt, tiszta ruhákat, játékokat és sportszereket a krízishelyzetben lévő gyermekek, családok részére. A mai ünnepélyes megnyitón az első ruhadarabot Dobó Kata színésznő ajánlotta fel.

Adok_Kapok_Napok_2015_1

A Premier Outlet az Ökumenikus Segélyszervezet szakmai együttműködésével ismét nagyszabású összefogást kezdeményez, hogy segítsen azoknak, akik ma Magyarországon nehéz körülmények között élnek. A kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. „Nagyon büszkék vagyunk a rendezvényre, ugyanis már az első évben sikerült közel 18.000 jó állapotban levő ruhát összegyűjtenünk, és ez a szám csak tovább nőtt: tavaly megközelítette a 40.000-et” – emelte ki Imre Csaba, a Premier Outlet igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül olyan gyermekek, családok részesülnek majd a felajánlásokból, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy megfelelő ruhában, cipőben nézhessenek szembe a mindennapok kihívásaival. A segélyszervezet átmeneti otthonaiba sokszor olyan váratlan krízishelyzetek miatt kerülnek családok, hogy mindenüket hátrahagyva kell menekülniük a segélyszervezethez, így a menedék mellett ruhára is azonnal szükségük van.

„Ez a kezdeményezés példaértékű, mert bár év közben is érkeznek a Segélyszervezethez ruhaadományok, de az Adok-Kapok Napok akció során különösen jó minőségű ruhákat, cipőket kapunk, méghozzá példátlan mennyiségben” – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Adok_Kapok_Napok_2015

Dobó Kata az esemény védnökeként már második éve vesz részt az akcióban. „Örülök, hogy évről-évre egyre nagyobb érdeklődés övezi az akciót. Idén már a megnyitó előtt annyi felajánlás érkezett, hogy három órával előbb ki kellett nyitnunk az Adománygyűjtő Pontot. Ez is jól bizonyítja, hogy az emberek átérzik: van, amikor minden apró segítség számít. Mégiscsak érzékenyek vagyunk egymásra, még sem tudunk elmenni amellett, ha valaki hiányt szenved” – nyilatkozta a színésznő.

Az elmúlt évek során számos híresség csatlakozott a jótékonysági akcióhoz: Dobó Kata mellett többek között Orosz Barbara, Keveházi Krisztina, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is a program mellé állt. Idén Dombóvári Vanda, Wolf Kati és Kőváry Barna is hozott felajánlást az Adománygyűjtő Pont megnyitójára.

A Premier Outlet 99-es üzlete két hétig Adománygyűjtő Ponttá alakul. A felajánlásokat április 25-től május 9-ig, hétfőtől csütörtökig 10:00 és 20:00 óra, péntektől szombatig pedig 10:00 és 21:00 óra között lehet leadni (május elsején és vasárnaponként zárva tart). A biatorbágyi outlet központ az adományozók segítségét közel egy héten keresztül felhasználható, akár 90% kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg.

További információ:
http://premieroutlet.hu/cikk/adok-kapok-napok-2015

Előző cikk120 tonnányi segélycsomagot küldött Nepálnak az UNICEF
Következő cikkA védőoltásokkal életeket menthetünk