Főoldal Szabadidő Utazás Alsó-Ausztria: ínyenctúrák, személyre szabott felfedező utak, egyedi élmények

Alsó-Ausztria: ínyenctúrák, személyre szabott felfedező utak, egyedi élmények

Kiadós disznósült waldvierteli gombóccal, utána egy jó hideg sör, és végül egy szelet mákos sütemény. Vagy mégis inkább barackos gombóc legyen a desszert? Alsó-Ausztriában minden megoldható, a tányérunkra azok az ételek-ízek kerülnek, korszerű ízesítéssel, amit már nagyanyáink is örömmel és szeretettel főztek. A régió sokoldalúságát egy új, „Ínyenctúrák Alsó-Ausztriában“ elnevezésű kezdeményezés által lehet megtapasztalni. A húsvéti hosszú hétvége is egy jó alkalom a kalandozásra, az ínyenc élmények begyűjtésére.

AlsoAusztria_Inyenctura1

Jelenleg hat különféle ínyenctúra várja az érdeklődőket: a Mostviertelben a körtefavirágzás, a Wachauban a gourmet fesztivál, (hegy)csúcs gasztronómia a Bécsi Alpokban, a Kamptalban a Bortavasz, a Weinviertelben az „In die Grean gehen“ és a Bécsi Erdőben a Császártúra. Mindegyik túra úgy van kialakítva, hogy három, illetve négy nap alatt bemutassa az adott régiót a maga kulináris és kulturális különlegességeivel. Az ínyenctúrák szezonról szezonra változnak, bővülnek a visszajelzések, igények alapján.

AlsoAusztria_Inyenctura3

A túrákhoz kapcsolódó tájékoztatók is a régióra jellemzően színvonalasak, részletesek: tartalmaznak ajánlatokat, elérhetőségeket (élelmiszer) termelőkhöz, fogadókhoz, heurigerekhez (borozókhoz), rendezvényekhez, kirándulásokhoz, de éjszakai szállás lehetőségek, biztos tippek is megtalálhatók. Mindegyik javaslat színhelye alig félórás autózással elérhető, ami ideális lehetőséget biztosít egy körutazásra vagy csillagtúrára.

A közelgő hosszú hétvégére egy különleges ajánlat: Húsvéttól egészen májusig várja az érdeklődőket a Bucklige Weltben, a Bécsi Alpokban egy kiemelkedően ínyenc túra. Kiindulópont a Wirtshaus Triad Bad Schönau mellett. Jól felszerelt golfpálya, tanyasi bolt, főzőtanfolyam várja a látogatókat. Éjszakázni faházikókban lehet, amelyekből kiváló kilátás nyílik a dimbes-dombos tájra. A kirándulásokra e-bike-ot és segway-t is lehet bérelni. Így könnyen, kényelmesen el lehet jutni például a Krumbacherhofhoz, ahol sört főznek. Vagy Ausztria legfiatalabb női pékmesterének, a borkorcsolyáiról nevezetes Denise Pölzelbauer „Slow Bakery“-jének finomságai is megkóstolhatók, illetve a blochbergi eis Greissler fagylaltozó vár ellenállhatatlan kínálattal, és még a fagyikészítés trükkjeit is el lehet lesni.

AlsoAusztria_Inyenctura5

Összességében Alsó-Ausztria ínyenctúrái során semmi sem kötelező, de minden lehetséges. A tippek és ajánlatok között válogatva mindenki tetszése, igénye, ízlése szerint állíthatja össze saját személyes túráját. Mi összegyűjtöttük az ajánlatokat, lehetőségeket. Alsó-Ausztria készül a húsvéti hosszú hétvégére, mindenkit szeretettel vár.

Előző cikkIngyenes húsvéti programok a Várkert Bazárban
Következő cikkMegérkezett a legújabb Sia sláger