Főoldal A világ Belföld Ingyenes húsvéti programok a Várkert Bazárban

Ingyenes húsvéti programok a Várkert Bazárban

Március utolsó hétvégéjén ingyenes húsvéti programokkal vár minden korosztályt a Várkert Bazár: a népszerű előadók, gyermekkoncertek, hagyományőrző kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek mellett gólyalábas mutatványosokkal, tojásdíszítéssel, állatsimogatóval és játszóházzal készülnek szombaton a Várkert Bazárban, vasárnap pedig a Citadellán.

Március 26-án, szombaton a Neoreneszánsz kertben ingyenes húsvéti rendezvények széles kínálatából válogathatnak a Várkert Bazárba látogatók. Délelőtt a Kolompos együttes lép fel, délután Szalóki Ági szórakoztatja a gyermekközönséget, végül pedig Korzenszky Klára „Szerelemcsütörtök, dobszerda” című interaktív családi koncertjét is meghallgathatják az érdeklődők. A nap folyamán megismerhetjük a húsvétváró népszokásokat, a rendezvény méltó zárásáról pedig a Garabonciás gólyalábasok gondoskodnak.

varkert-bazar-husvet

A színpadi előadások mellett egész nap hagyományőrző mesterek kézműves foglalkozásokkal egybekötött bemutatói – korongozás, fafaragás, kosárfonás, mézeskalács készítés és tojásdíszítés – várják a családokat, a legkisebbeket pedig a mindig népszerű állatsimogató és pónilovaglás mellett Környei Alice interaktív húsvéti gyermekjátszója szórakoztatja majd. A programok mellől természetesen nem hiányozhatnak a hagyományos magyar konyha válogatott gasztronómiai remekei sem.

A Várkert Bazár húsvéti rendezvénysorozata március 27-én, vasárnap a Citadellán folytatódik, a főváros egyik legszebb panorámájával téve felejthetetlenné a közös ünneplést. A délutáni kikapcsolódást 14.00 órától húsvéti kirakodó vásár, arcfestés, tojásdíszítés, táncház és tradicionális magyar ízek teszik még kellemesebbé, 15.00 órától pedig a színpad is élettel telik meg. A délután során fellép a 2014-es „Fölszállott a páva” versenyének döntős együttese, a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes, akik a Galiba Zenekar talpalávalójára táncházzal szórakoztatják a közönséget, majd az Alma Flamenca és Dario Piga produkciójának sajátos latin és magyar stíluskeveréke alapozza meg a hangulatot az est sztárvendégéhez, a 18.00 órakor fellépő Kossuth-díjas Vujisics együtteshez.