Főoldal Életmód Vásárlás Az IKEA szeptemberig teljesen LED-re vált

Az IKEA szeptemberig teljesen LED-re vált

Az IKEA 2015 szeptemberéig a teljes világítási termékválasztékát LED-esre cseréli.
A LED olyan fényforrás, amely működéséhez 85%-kal kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos izzók, és élettartama akár a 20 évet is eléri.
ikea_energiatakarekossag_2
„A LED forradalmasította a világításipart. A háztartások energiakiadásai folyamatosan emelkednek, csakúgy, mint a világ energiaigénye, így a LED-eknek nagy szerepe van az energiacsökkentésben. Azon hitünkre alapozva, miszerint mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy fenntarthatóbb életet élhessen, biztosítani fogjuk, hogy LED-es termékeink ára az emberek többsége számára megfizethető legyen” – mondta Steve Howard, az IKEA Csoport fenntarthatósági vezetője.
 „A LED a dizájn világát is forradalmasította. A kisméretű diódák szinte bármely termékbe beilleszthetők, így téve lehetővé az eddigieknél kisebb, vékonyabb felépítésű és jóval szabályozottabb fénykibocsátású lámpák megalkotását” – tette hozzá Björn Block, az IKEA világítási üzleti területének választékmenedzsere.
A LED-technológia minőségi fénykibocsátást tesz lehetővé és megoldásokat biztosít az eltérő világítási igényekre a világ bármely pontján. A vásárlók meleg és hideg tónusú fény közül választhatnak, és szinte az összes izzó szabályozható fényerejű. A minőségi izzók minden lehetséges formában és méretben elérhetők. Az IKEA és beszállítói komolyan odafigyeltek a LED-es izzók teljesítményének fejlesztésére. Az eredmény: egyedülálló fényhatás.
ikea_katalogus_2015_5
„Sokat dolgoztunk azon, hogy a vásárlóink könnyedén megszeressék a LED-es termékeinket, és amikor a hagyományos izzók kiégnek, azokat LED-del pótolják. Tehát azért, mert többé nem kaphatók nálunk hagyományos izzók, nem kell lecserélned a kedvenc lámpádat!” – nyugtatott meg mindenkit Jeanette Skjelmose, az IKEA világítási területének üzleti vezetője.
„A fény az életünk és az otthonunk rendkívül fontos része. A »Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára« víziónk a gyakorlatban azt jelenti, hogy új világítási technológiákat alkalmazunk és azokat jobb termékek kifejlesztésére használjuk. A kihívást ezeknek az új termékeknek a mutatóssá, fenntarthatóbbá és megfizethetővé tétele jelenti. Az IKEA teljes mértékben a LED-technológia mellett kötelezi el magát, így 2015. szeptember 1-jétől büszkén állhatunk ki a világ elé és mondhatjuk: világítási választékunkat 100%-ban LED-esre cseréltük” – foglalta össze Jeanette Skjelmose.
Előző cikkHatalmas tömeget vonzott Robbie Williams koncertje
Következő cikkPersil újdonság: mosópor és mosógél hatékony kombinációja egy kapszulában