Főoldal Szabadidő Programok, események Balaton: ezek lesznek a legjobb családi programok idén

Balaton: ezek lesznek a legjobb családi programok idén

Nyáron szinte forr a Balaton – már ami a programkínálatot illeti! Összeállítottuk a 2015-ös álomvakáció állomásait, amiket aztán megfűszereztünk néhány vásárlási tippel. Lássuk hova érdemes idén elutaznunk a családdal!

Indítsuk a nyarat a Levendula Fesztivállal!

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Különösen, ha a káprázatos illatú, provanszi levenduláról van szó. Tihanyba nem csak a visszhang miatt érdemes ellátogatni: a Levendula Fesztivál ugyanis egészen július 5-ig várja a látogatókat. A tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen minden nap 10.00 órától este 20.00 óráig szedhetünk magunknak friss levendulát. A Fesztivál keretén belül megismerkedhetünk a növény jótékony hatásaival, a kézműves programokon pedig a konyhában való felhasználásáról és szépítő erejéről tanulhatunk. Ha viszünk magunkkal egy bögrét, akkor a szervezők még egy ötórai levendula teára is vendégül látnak minket. Tipp: Ez egy igazi családi program a szabadban, amire érdemes körültekintően készülni. A Premier Outlet már hagyománnyá vált nyári kampányát kihasználva a vakációt érintő családi gardróbfrissítés után is marad pénzünk a nyaralásra.

Tihany_levendula_fesztival_forras_mindennapszamithuFotó: mindennapszamit.hu

In vino veritas – borban az igazság

A balatonfüredi VinCE Balaton borfesztiválon július 3-5. között az érdeklődők nem csak minőségi borokat ízlelhetnek, de gasztro kiállítás, élménykóstolók és ingyenes koncertek is várnak rájuk. Ha erről esetleg lemaradnánk, akkor irány a Badacsonyi Borhetek, amelynek keretében július 17-től augusztus 2-ig a vidék leghíresebb és legízletesebb borait találhatják meg a valódi gurmék. Ha a jó borok mellett színházi élményekre is fogékonyak vagyunk, látogassunk el a Művészetek Völgyébe, ahol számos színházi- és táncelőadás, irodalmi est, koncert és táncház vár a kikapcsolódni vágyókra.

Balatoni sportjátékok

A magyar tengernél az aktív pihenés hívei sem unatkozhatnak. A vitorlások szerelmeseit a balatonfüredi Kékszalag nemzetközi vitorlásverseny várja (07. 2-5.), ahol a sportemberek átadhatják magukat a versenyszellemnek, a napozni vágyók relaxálhatnak a parton, a gyerkőcök pedig megtekinthetik az interaktív vitorlástörténeti kiállítást. A vitorlások mellett valódi sárkányok is megjelennek majd a tavon: ugyanis június 27-én kerül megrendezésre a Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság Balatonföldváron. Ha pedig a víz mellett a szárazföldet is szeretnénk bebarangolni, akkor jó hír számunkra, hogy az elmúlt években igazi bringás mennyországgá alakult a tó környéke. A minden év júliusának első szombatján megrendezett Spirit of Balaton tó körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra közben érdemes feltekerni a dombok között elrejtett Kerék Bárba, amely az egyik legkülönlegesebb biciklis pihenőhely a Káli-medencében. Tipp: A biatorbágyi outlet központban egyedülálló módon egy helyen megtalálható a Nike, adidas, Puma és a Budmil is. A vitorlázás szerelmeseit a Premier Outlet Helly Hansen üzlete várja, a komolyabb túrákra pedig a Columbia kínálata adja a tökéletes választ.

Sarkanyhajo_forras_balatonfoldvar_infohuFotó: balatonfoldvar.info.hu

Gyerekzsivaj a tavon

Ha a gyerekeknek is szeretnénk maradandó élményt szerezni, irány a balatonszárszói mesefesztivál, ahol nem csak Süsüvel találkozhatnak majd a kicsik, de lesz zenés mesejáték, koncert, sárkánykészítés- és eregetés is.  A gyerekekre a magyar tengeren is számos móka vár: a Balatoni Minimax hajón kalózműsorral és sok-sok játékkal várják a csemetéket július közepétől.

+1 tipp:  A Premier Outlet útba esik a Balaton felé is Budapest felől, így a nyaralás hiányzó darabjait egy rövid kitérővel az utolsó pillanatban is beszerezhetjük. A biatorbágyi outlet központban a következő hetekben akár több mint 70%-os kedvezménnyel válogathatunk a világmárkák között. Így több tízezer forintot is megtakaríthatunk anélkül, hogy bármit is nélkülöznünk kellene a szabadságunk alatt.