Főoldal A világ Külföld Hat év után újra látogatható az Alfa Romeo milánói múzeum

Hat év után újra látogatható az Alfa Romeo milánói múzeum

Hat év után keddtől újra látogatható az Alfa Romeo milánói múzeuma, amelyet az autómárka százötödik születésnapja alkalmából újítottak fel.

A Milánó egyik külvárosában, Aresében található épületet alig egy év alatt teljesen felújították, és a kiállított autók sora is bővült, keddtől 69 modellt lehet összesen öt emeleten megtekinteni. Ezek között szerepel a legelső, még A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobile) megjelölésű típus, valamint számos legendás Forma-1-es autó is.

alfa_romeo_museum

A kiállítást egy „interaktív emlékezet” elnevezésű tárlat egészíti ki: a látogatók egy interaktív rendszeren keresztül részletesen megismerhetik az egyes modellek történetét. A márka sportmúltját 4D-felvételeken keresztül is bemutatják: a moziterem székei mozognak, a résztvevők haját szél fújja, és még víz is fröccsen rájuk, amikor tócsába hajt a vásznon száguldó versenyautó.

A tárlatot eredetileg 1976-ban nyitották meg, az kizárólag előzetes bejelentkezéssel volt látogatható. Miután az aresei gyártóüzemben beszüntették a termelést, és a központ elveszítette addigi meghatározó szerepét, a múzeumot 2009-ben bezárták.

A múzeum hétfő esti bemutatójának vendégei megtekinthették az Alfa Romeo múlt szerdán bemutatott új modelljét, amelyet a Giulia névre kereszteltek, csúcsváltozata kategóriájának legerősebb motorját kapja meg, 510 lóerővel és hátsókerék-hajtással. Várhatóan 2016 tavaszától lesz elérhető.

Magyarországon az Alfa Romeo tulajdonosok közössége Balatonfüreden ünnepli a márka születésnapját július 11-én az AlfaCity nevű rendezvénnyel, amelyre több mint 800 Alfa Romeo érkezését várják a szervezők.

Előző cikkKülönleges Magyar Posta szolgáltatások, melyek megkönnyítik a mindennapokat
Következő cikkBalaton: ezek lesznek a legjobb családi programok idén