Főoldal Szabadidő Televízió Barbie Dreamhouse Challenge: a valóságban is megépül Barbie álomháza

Barbie Dreamhouse Challenge: a valóságban is megépül Barbie álomháza

Barbie lázban ég a világ, hiszen a mozikban pár nappal ezelőtt debütált a nyár blockbustere, július 25-én pedig a HGTV-n indul a valódi Barbie Dreamhouse Challenge!

Pár nappal a Warner Bros. Pictures Barbie című filmjének várva várt bemutatója után az HGTV bemutatja a Mattel ikonikus játéka, a Barbie®-álomház nagyszabású, életnagyságú felújítását, és ezáltal a valóságban is létrehozza minden idők legnagyobb, legmerészebb és legszeszélyesebb otthonát legújabb vetélkedősorozatában, a Barbie Dreamhouse Challenge-ben. Az HGTV-n július 25-én, kedden 21 órakor debütáló négyrészes eseménysorozatban, amelynek házigazdája Ashley Graham szupermodell, tervező, író és üzletasszony lesz, nyolc csapat HGTV-szupersztár és egy ünnepelt Food Network-séf vesz részt, akik egy dél-kaliforniai otthont alakítanak át egy valóságban is létező Barbie-álomházzá. Egy elkötelezett Barbie-rajongó pedig egyszeri és megismételhetetlen vakációt nyer az elkészült otthonban!

Adler lesz a zsűrielnök az HGTV tervezője és a Barbie-álomház szakértője, Tiffany Brooks oldalán, akikhez minden héten egy-egy újabb híresség csatlakozik vendég zsűritagként. Minden egyes epizódban lenyűgöző és nosztalgikus Barbie-tartalmakkal találkozhatunk majd, miközben a csapatok az ikonikus Álomházra jellemző, merész terveket valósítanak meg az egész házban, többek között egy világító táncparkettet és egy íróasztalként is funkcionáló akváriumot, valamint olyan zseniális játékelemeket, mint a Barbie gardróbjában található forgó kalaptartó és a nappaliban lévő kombinált kisállatlift–telefonfülke. A vetélkedő végén a győztes tervezőcsapat nevében adományt ajánlanak fel a Save the Children (Mentsük meg a gyermekeket) szervezet számára.

Mindehhez az HGTV eddigi legnagyobb felújító sztárjait gyűjtöttük össze, hogy egy valódi, tökéletesen működő Barbie-álomházat hozzanak létre – mondta Ashley. – A csapatokon nagy a nyomás: a tervezés közben a megszokott komfortzónájukat messze hátrahagyva kell szabadjára engedniük a kreativitásukat, hogy egy olyan házat álmodhassanak meg, amelyet Barbie is büszkén nevezne saját otthonának.

Az extra hosszú, 90 perces premierben Ashley és a versenyzők inspiráló utazást tesznek a Mattel főhadiszállására, ahol észvesztő Barbie-meglepetésben lesz részük. A vetélkedő nyitányaként a menő ingatlan- és dizájnerpáros, Egypt Sherrod és Mike Jackson (Married to Real Estate) a földszintet érintő erőpróbán száll szembe az otthonfelújítási szakértő Jasmine Roth (Help! I Wrecked My House) és a Food Networkről ismert séf, Antonia Lofaso (Beachside Brawl) párosával.

Egypt és Mike az 1990-es évek neonszínű Barbie-stílusából merítenek ihletet, hogy a bejáratot, a nappalit és az étkezőt egy minden képzeletet felülmúló rózsaszín paradicsommá alakítsák át. Jasmine és Antonia egy lenyűgöző konyhát és családi pihenőszobát hoznak létre az 1960-as évek stílusában, modernkori elemekkel, amelyekben gombnyomásra előbukkanó készülékek és a 20. század közepének elegáns motívumai is megtalálhatók. Az első fekete Barbie tervezőjeként ismert Kitty Black Perkins meglepetés vendégként jelenik meg.

A második héten folytatódik az évad során versenyző HGTV-s otthontervezési és felújítási szakértő sztárok felvonulása. Nischelle Turner (Entertainment Tonight) vendégceleb zsűritagként fogja értékelni Ty Pennington (Rock the Block) és Alison Victoria (Windy City Rehab) munkáját, akik egy 1970-es évekbeli, menő, diszkó témájú „férfibarlangot” hoznak létre Ken számára, míg Jonathan Knight és Kristina Crestin (Farmhouse Fixer) az 1980-as évek csillogását hívják segítségül, hogy életre keltsék a fő lakosztályt.

A harmadik héten Keith Bynum és Evan Thomas (Bargain Block) dobják fel az előkertet és a ház külső részeit egy kilencvenes évekbeli játékos csavarral, Brian and Mika Kleinschmidt (100 Day Dream Home) pedig az Y2K időszakára jellemző, őrületes csodavilágot építenek fel a hátsó kertben. Az ő erőfeszítéseiket a sztárvendég Marsai Martin (Black-ish/Feketék fehéren) értékeli majd.

A finálé Barbie jellegzetes stílusa előtti tiszteleg a Christina Hall és James Bender (Christina on the Coast) által tervezett futurisztikus gardróbbal és öltözőhelyiséggel. Michel Smith Boyd és Anthony Elle Williams (Luxe for Less) egy olyan elegáns dolgozószobát terveznek, amely méltó Barbie legendás életrajzához. A létrehozott tereket a sztárvendég divattervező, Christian Siriano fogja kiértékelni.