Főoldal Életmód Wellness, fitness Belevágtam az Intenset Start Programba 1. rész – a kezdetek

Belevágtam az Intenset Start Programba 1. rész – a kezdetek

Ha valaki életmódváltásra adja a fejét, akkor elég nehéz eligazodnia a megfelelő étrend és mozgásforma kiválasztásánál. Ilyenkor lehet a legjobb ötlet egy komplett program kiválasztása, ami tálcán nyújtja számunkra a követendő edzéstervet és étrendet.

Sosem voltam az a nádszálvékony típus, de mindig is szerettem volna fittebb és egészségesebb lenni, jobban érezni magamat a bőrömben, így körülbelül 7 kilogrammtól szeretnék megszabadulni. Igen ám, de semmiképp sem szerettem volna rapid diétákat vagy épp csodákat ígérő fogyasztó teákat iszogatni abban reménykedve, hogy ettől majd változást érek el. Hiába fogynám le a megadott súlyt rekordidőn belül, körülbelül a kétszerese jönne vissza ugyanannyi idő után (tudom, mert tapasztalatból beszélek).

Csak olyan életmód program – direkt nem nevezem diétának – jöhetett szóba, ami segít eligazodni abban, hogy mit ehetek és mit nem. Ami a mozgásformát illeti, én nem vagyok konditerembe járó típus, sosem tudtam magam huzamosabb ideig rábírni, otthon vagy a szabadban viszont bármikor, bármennyit hajlandó vagyok mozogni.

Így esett a választás az Intenset-re: a Facebook-on jött szembe velem egyik ismerősöm profilján, aki élete formájában volt a képen. Így elkezdtem kutatni, hogy vajon mi is ez a program pontosan.

Utánaolvastam, feliratkoztam a hírlevélre, ahol díjmentesen elküldték az első két hetes edzéstervet és egy öt napos étrendet és eldöntöttem, hogy belevágok. Ezt az utat szeretném írásában is dokumentálni egy több részes cikksorozat formájában.

Az Intensetről röviden

Szentgyörgyi Romeo hatszoros aerobic világbajnok, valamint Zoikasz Nesztorasz marketing- és informatikai szakember alapította 2016-ban az Intenset-et. A közös álmuk, ami az egész Intenset rendszert létrehozta, az az volt, hogy hogyan tudnának minél több emberhez olyan információt és tudást eljuttatni, ami segíti az életmódváltást, a fogyást, az egészségesebb életvitelt. 

Szentgyörgyi Romeo, az Intenset egyik alapítója

2016-ban Romeo személyi edzői tapasztalatai alapján összeállították és mindenki számára elérhetővé tették az Intenset edzés és diéta programokat. Célul tűzték ki, hogy egy hatásos, rövid, otthon vagy a szabadban végezhető edzésprogramot biztosítsanak bárkinek, aki fogyni, formálódni szeretne.

A mozgásprogramot pedig követte a szintén letölthető Intenset diéta-program is, amely kimondottan ehhez az edzésprogramhoz készült, majd 2018-ban megérkeztek az Intenset sport-élelmiszerek és táplálékkiegészítők is. 

Az Intenset 3 alappillére az Intenset edzés, az Intenset diéta és az Intenset étrend-kiegészítők használata

Start program – kezdjünk neki

Aki frissen ismerkedik az Instenset-tel és átlagosnak mondható edzettségi szinttel rendelkezik, annak mindenképp a Start program ajánlott, mely 12 héten keresztül tart. Ehhez tartozik a 6 darab edzésterv, amit a hírlevélre való feliratkozás után kéthetente folyamatosan küldenek ingyenesen, valamint egy 5 napos étrend. Ezen felül viszont többféle receptkönyv is letölthető az Intenset webshop-ból, köztük van karácsonyi és húsvéti is, valamint amit én is letöltöttem: a legújabb étrend, ami 150 darab receptet tartalmaz (30 reggeli, 30 tízórai, 30 ebéd, 30 uzsonna és 30 vacsora).

A program egyik legjobb újdonsága: az új női étrend. Hatalmas taps érte az alkotóknak!

Az új receptek

A receptfüzetbe beleolvasva ért az első nagy meglepetés, ugyanis nincs szükség arra, hogy 12 héten keresztül salátán is vízen éljen az ember, hanem bizony “normális” ételeket ehetek, mint például zöldborsófőzelék, bundáskenyér, palacsinta áfonyás joghurttal, körözöttes szendvics vagy épp lecsó csirkemellel.

Lecsó csirkemellel

Természetesen az alapanyagokra és a mennyiségekre oda kell figyelni. Hatalmas pozitívum, hogy nem kell egy kisebb vagyont otthagyni valamelyik reform üzletben, hiszen egytől-egyig olyan hozzávalók kellenek a receptekhez, amiket bármelyik bevásárlóközpontban be tudunk szerezni reális áron.

Shake és étcsokis krém

A mennyiséget tekintve pedig még abban a szakaszban vagyok, amikor mindent lemérek a kis mérlegemmel a legutolsó hozzávalóig, hogy stimmeljenek a számok. Számtalanszor kikerekedett szemmel nézek az előttem lévő tányérra, hogy ezt most tényleg mind megehetem? Ekkora adagot? Komolyan ilyen sokat? Ugyanis az utóbbi évek diétás étrendjeiből megszoktam, hogy bizony vissza kell fogni magam az étkezés terén, s picike adagokat ettem. Az Intenset-nél viszont végre normál mennyiségű adagokról beszélünk, amik ráadásul egytől-egyig finomak is. Így azért egyszerűbb az élet.

Az edzés

Térjünk rá a program mozgás részére. Ahogy már fentebb említettem, a Start program 12 hete során kéthetente érkeznek az újabb edzéstervek e-mailben. A heti edzések felépítése a következő: a hét napból négy nap edzés, valamint plusz egy nap kardió és két nap pihenő. Egy edzés körülbelül 30-40 percet vesz igénybe és akkor végezhetjük a nap során, amikor van rá időnk vagy épp jólesik.

Amikor megérkezett az első két heti edzésterv, nem igazán tűnt bonyolultnak vagy nehéznek. Persze, gondoltam én. A gyakorlatok felénél kezdtem érezni, hogy elég durván megmozgatja minden porcikámat, a négyütemű feladatokkal pedig az első alkalmaknál igencsak meggyűlt a bajom. De ugye gyakorlat teszi a mestert, ahogy haladtam előre az edzésekkel azt éreztem, hogy egyre jobban bírom, egyre jobb érzés a mozgás. Kardióként én a futást választottam, amit egyébként eddig is nagyon szerettem.

Az étrend-kiegészítők

Még röviden rátérnék az étrend-kiegészítőkre is, hiszen ezek hatalmas segítséget nyújtanak a program során. Jelenlegi segítőim a BCAA+B6 , az L-Carnitine, a CLA 500 és a Kollagén és Hialuronsav tabletták. A cikksorozat következő részében egyébként részletesen ki fogok térni rájuk.

A program elengedhetetlen kellékei: az étrend-kiegészítők

Ezen felül természetesen fehérjét is fogyasztok napi kétszer, általában délelőtt tízórai környékén, valamint délután edzés után. Jelenleg a csokis keksz és mogyorós csoki ízű fehérjéket használom – hatalmas csokirajongó vagyok, vállalom – és nagyon szeretem őket, nincs semmi borzalmas mellékízük, kellemesen édes és csokis mindkettő, bátran ajánlom mindenkinek.

Édesszájúak nagy kedvence lehet ez a csokis keksz ízű fehérje

FOLYTATÁS KÖVETKEZIK KÉT HÉT MÚLVA: ennyi fért bele első nekifutásra, a cikksorozat következő részeiben mesélek majd az addig elért eredményeimről, az Intenset közösségről facebook-on, az étrendkiegészítőkről bővebben, valamint arról, hogy hogyan tudtam beilleszteni az egész programot a mindennapjaimba.

Előző cikkBudapesten tartott sajtóértekezletet a Gemini Man rendezője, főszereplője és producere
Következő cikkElőször ad koncertet Magyarországon Celine Dion