Főoldal Életmód Wellness, fitness Belevágtam az Intenset Start Programba 2.rész – a hétköznapok

Belevágtam az Intenset Start Programba 2.rész – a hétköznapok

Egy új életmód beillesztése a hétköznapokba nem mindig egyszerű feladat, sokszor ezen áll vagy bukik az egész fogyás, hiszen ha nincs meg az egyensúly, akkor borul az egész és feladjuk.

Az Intenset program kezdete óta egy hónap telt el, ami azért elég idő arra, hogy eldöntsem, képes vagyok-e változtatni a régi szokásaimon és helyet adni az újaknak.

Ételek előkészítése és dobozolás a mindennapokban

Már a cikksorozat első részében is említettem, hogy az Intenset étrend – kiváltképp az új étrend – egy nagyon jól átgondolt, profin felépített receptgyűjtemény, ami a program során állandó társam lett. Mivel a munkámat ötven százalékban home office jelleggel, ötven százalékban pedig úton töltöm, ezért elengedhetetlen, hogy előre megszervezzem és kitaláljam az ételeket, hogy ne érjen meglepetés és ne olyan ételekhez nyúljak, amik hízlalnak. Ha otthonról dolgozom, akkor egyszerűbb a helyzet, hiszen előre el tudom készíteni az ételt előző este, amit másnap délben csak megmelegítek és már dolgozhatok is tovább. A reggeli, tízórai és uzsonna nem igényel általában nagy előkészületeket, ezeket általában pár perc alatt összedobom étkezés előtt.

Ha tudom, hogy másnap egész nap menet közben leszek, akkor az komolyabb szervezést igényel, ugyanis nem igazán vihetek olyan ételt, amit melegíteni kell, mivel az esetek legnagyobb százalékában nincs rá lehetőségem.

Ilyenkor előző nap este olyan ételeket keresek az étrendből, amit gyorsan elkészítek, bedobozolok és már mehet is a hűtőbe holnapra (az egyik kedvenc ebédem ilyen esetekre a hideg joghurtos tésztasaláta pulykamellel). És itt jön be a képbe az étrend nagyszerűsége, hiszen minden étkezésnél harminc féle opcióból válogathatok, ami bőven elég variáció ahhoz, hogy változatosan, az alkalmakhoz igazodva tudjak étkezni.

Mozogni, mozogni és mozogni

A másik fontos tényező, ami szerves részét képezi az új életmódnak, az a mozgás. Heti négy nap edzés, valamint plusz egy nap kardió az előírt kvóta az Intenset program szerint. Minden edzés körülbelül 30 percet vesz igénybe és szerencsére otthonról végezhető, így leginkább azokra a napokra szoktam beosztani, amikor tudom, hogy itthonról dolgozom. Egy-két gyakorlat elég durván meg tudja izzasztani az embert, de nagyon jó érzés utána tudni, hogy egy újabb edzést letudtam, egy újabb lépést tettem egy jobb és egészségesebb élet felé.

Ahogy haladok előre a hetekben és a gyakorlatokban, egyre jobban bírom a tempót az edzés során, köszönhetően a rendszeres mozgásnak, valamint azért fontos szerepük van a megfelelő étrend kiegészítőknek is: edzés előtt fél órával L-Carnitine-t és BCAA-t, utána fehérjét (amit egyébként naponta kétszer fogyasztok), ezen felül pedig a CLA 500, a női Intenset Multivitamin és a Kollagén és Hialuronsav tabletták a segítőim. Utóbbiról egyébként érdemes külön szólnom, hiszen az ízületek védelme mellett a bőröm is látja a jótékony hatásait így egy hónap után.

Ezek után a kardió már nem okoz különösebb gondot, ez nálunk közös program a férjemmel: általában biciklizünk vagy futni megyünk, így legalább együtt kapcsolódunk ki és mozgunk is egy kicsit.

Megéri?

Nehéz összeilleszteni egy ilyen programot a hétköznapokkal? Igen, az elején nem kis szervezést igényel egy hét megtervezése, bevásárolni, főzni és mozogni. Bele lehet jönni? Igen, abszolút, csak szervezés és megszokás kérdése. Mivel minden egyes nap látom a tükörben, ahogy pozitív irányba változik a testem és sokkal jobban érzem magam a bőrömben és ez erőt ad a továbbiakhoz. Elszántan, sok-sok centivel és pár kilóval könnyebben vágok neki a következő heteknek.

Még több információt az Intenset programról az alábbi linken találhattok: https://www.intenset.hu/blog/