Főoldal Sport Besenyei Péter a Red Bull Röpnapon tér vissza a fővárosba

Besenyei Péter a Red Bull Röpnapon tér vissza a fővárosba

Június 26-án, hét év kihagyás után ismét Budapest fölött tart bemutatót Besenyei Péter. A műrepülő legenda a tíz év után visszatérő Red Bull Röpnapot ünnepelve emelkedik majd a magasba.

Az alkatrészek már a helyükön: minden készen áll ahhoz, hogy egy igazán parádés rendezvény koronázhassa meg 2022 nyarát – a Red Bull Röpnap ismét a legelvetemültebb kézműves repülőmérnökök elé állít izgalmas kihívást. A visszatérő, önfeledt hangulatú versenynek a BudaPart – Kopaszi-gát ad otthont június utolsó vasárnapján, a fergeteges rendezvény kiemelt vendégei közt pedig helyet kapott Besenyei Péter műrepülő is, aki 2015 óta most először emelkedik a levegőbe budapesti közönség előtt.

Az esemény sajátossága, hogy a döntőbe bejutott versenyzők saját gyártású repülőgépmodelljeiket mutathatják meg széles publikum előtt, hogy aztán egy állványról elrugaszkodva a levegőbe repíthessék azokat, bebizonyítva, hogy az őrületes kreativitás valóban képes szárnyakat adni.

Besenyei Péter, Magyarország leghíresebb műrepülő pilótája már több alkalommal is részt vett ilyen eseményen. „Zseniális ötletekkel érkeznek a versenyzők. Mind nagyon kreatívak, én anno nagy élvezettel néztem, milyen módon építik meg a kütyüket, amik végül a vízben landolnak” – elevenítette fel élményeit Besenyei, aki korábban a verseny zsűrijében is helyet foglalt.

„Voltam már zsűritag, és repültem bemutatót is a közönség előtt. A produkcióknál hatalmas élmény volt elbírálni az ötletességet, a megjelenést és természetesen a repülés előtti showt. Általában pár métert tudnak repülni ezek a szerkezetek, ezért a műsoron van a hangsúly. Ha repülni is tud valamennyit, az igazi plusz pont” – mondta a műrepülő világbajnok, aki az esemény visszatérésének alkalmából újra Budapest felett tart bemutatót.

Az otthon fabrikált csodák repülési bemutatója június 26-án, vasárnap várja az érdeklődőket a BudaPart – Kopaszi-gáton ingyen látogatható eseményként. A Red Bull Röpnap versenyzőinek produkcióját idén olyan hírességek értékelik majd, mint Liu Shaolin Sándor rövidpályás-gyorskorcsolyázó, Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, Papp Szabi, a Supernem énekese, valamint Kajdi Csaba és Henry Kettner influencerek.

Előző cikkIdén is megválasztották a Pannon Borrégió legjobb borait
Következő cikkCsütörtöktől vár mindenkit a Magyar Mozgókép Fesztivál