Főoldal Életmód Otthon Biztos zöld tippek a tavaszi nagytakarításhoz

Biztos zöld tippek a tavaszi nagytakarításhoz

A tavaszi nagytakarítás nem csak időigényes munka, de sok olyan anyagot juttat a lakásba, illetve a környezetbe, melyek ártalmasak is lehetnek.

A klasszikus tiszítószereken minden esetben fel van tüntetve, hogy nem adhatóak gyermekek kezébe, károsíthatják a bőrt és a szervezetet, esetleg nem önthetőek be a csatornába sem. Éppen emiatt egyre többen fordulnak a zöld megoldások felé a takarítást illetően is. Bemutatkozik az AlmaWin öko mosó- és tisztítószercsalád.

A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (például hypo, vízkőoldó, penészirtó, hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre, többnyire maró vagy irritáló hatásúak. A klasszikus változatok a szervezetre kifejezetten káros méreganyagokat tartalmaznak, ezért használatuk bonyolult, külön óvintézkedéseket kell tenni a bőrünk védelmében, és ügyelni kell, hogy a gyerekek ne jussanak hozzá ezekhez az anyagokhoz! Mindemellett ezek a termékek veszélyesek a környezetre is, a növény és állatvilágra. Léteznek azonban olyan természetes eredetű, öko tisztítószerek, amelyek a klasszikus takarítószerekhez hasonló hatással rendelkeznek, viszont a környezetet nem károsítják, kevésbé veszélyes a használatuk, és egyben bőrbarátak is. Az AlmaWin természetes eredetű öko mosó-és tisztítószer család szinte minden mosással, mosogatással, takarítással kapcsolatos problémára megoldást kínál veszélytelen összetevői segítségével, ráadásul hatékonysága sem marad el a hagyományos szerekétől.

Már a drogériákban is elérhető a tavaszi nagytakarítás igazi öko-nagyágyúja, az egyedülálló AlmaWin narancsolajos tisztító koncentrátum, amely Németországban a Natürlich magazin közönségdíját is elnyerte tavaly. A narancsolaj 10 hatást egyesít magában és – mivel koncentrátumról beszélünk – néhány csepp is jelentős hatást eredményez. Nem jelenthetnek többé gondot a zsír-és olajfoltok a konyhában, az olaj-és korommaradványok a grillsütőn, a bor, pörkölt, zsírfoltok a ruhán, a rovarmaradványok az autó szélvédőjén vagy a kellemetlen szagok a szemetesben és a WC-ben. Sőt a felmosóvízbe csepegtetve a koncentrátum a padlón is felveszi a harcot a szennyeződésekkel és kellemes, de legfőképp természetes narancsillattal tölti meg a helyiséget.

Mosásra is létezik egy teljes zöld termékpaletta. A mosódiófa terméséből kinyert szaponin az egyik legerősebb természetes tisztítószer, mely nem irritálja a bőrt, ezért nyugodtan alkalmazhatóak még az egészen pici babák ruháinak mosására is. Különösen kényelmes a folyékony mosódió használata, hiszen nem szükséges a dióhéjakkal bajlódni.
A folyékony mosódió mellett a fehér-, színes, fekete, gyapjú-, sőt még sportruházat mosásához is találunk öko készítményt. Az Ecogarantie minősítéssel rendelkező termékek nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat és tartósítószereket, foszfátokat és klórt, kőolajszármazékokat, optikai fehérítőt, melyek szintetikus anyagok, és allergiát okozhatnak, felesleges töltőanyagokat, melyek nem rendelkeznek mosó- és tisztító hatással és génmanipulált anyagokat sem.

Persze a tavaszi nagytakarítás nem merül ki a mosásban és a padló, konyha takarításában. Ennek megfelelően az öko tisztítószerek között találunk üveg- és ablaktisztítószert és a fürdőszoba takarításához megfelelő koncentrátumot is, sőt a WC tisztántartásához megfelelő szennyeződéseket és vízkövet egyaránt feloldó gélt is. Az illatosított termékek segítségével a mosogatás sem terheli többé a környezetet és kellemes, természetes illatokat csempész a lakásba. A vadrózsa, citromfű vagy éppen mandarin illóolajos készítmények közül mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbbet, ha kézi mosogatásról van szó. De természetesen a mosogatógépekhez is kapható öko készítmény legyen szó tablettáról, mosogatóporról, regeneráló sóról vagy öblítőről.