Főoldal Szabadidő Utazás Borkedvelők figyelem: hétvégén Borvonat indul Egerbe a Máv Nosztalgia Kft. szervezésében!

Borkedvelők figyelem: hétvégén Borvonat indul Egerbe a Máv Nosztalgia Kft. szervezésében!

Utazás, gasztronómia és kultúra. E három fogalom köré épül fel a Máv Nosztalgia egyik különleges programja, a Borvonat koncepciója. Borvonatos programok során Magyarország legkiválóbb borvidékeit kereshetjük fel a nyolcvan éves Árpád sínautóbusszal, hogy egy-egy helyi pincészet borai mellett a környék kultúrájába, történetébe is belekósthassunk.

2016_borvonat_banner

Első Borvonatuk útja Eger városába vezet. A több mint ezer éves település dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel hazánk leghíresebb városainak egyike.

Eger már első királyunk, Szent István korában püspöki székhely volt, később pedig megannyi történelmi esemény határozta meg fejlődését. Rengeteg műemlék és műalkotás maradt fenn a városban, melyek a mai napig Eger városának színfoltjai.

A város és környéke hazánk egyik legismertebb borvidéke. Az egri történelmi borvidék 1000 éves hagyományait mintegy 30 védett eredetű klasszikus bor jellemzi, amelyekből a legismertebbek: Egri Bikavér, Egri Leányka, Egri Csillag, Debrői Hárslevelű.

A legöregebb borospincék kora a 400 évet is meghaladja, de napjainkban is vájnak új pincéket.

Mi lesz a program?

A Borvonat indulási helye a nagy múlttal rendelkező Nyugati pályaudvar. A Vonat indulását követően vendégül látnak mindenkit egy frissen készült szendviccsel, kávéval, teával és ásványvízzel. Az utazás során megismerhetjük Eger városának és az Egri borvidéknek a történetét.

borvonat

Egerbe érkezést követően kényelmes sétát teszünk a barokk belvárosba, ahol vezetett látogatás keretében megtekintjük a 2015-ben gyönyörűen felújított Érseki Palotát. A túrát követően a palota kávézójában lehetőség nyílik egyénileg elfogyasztani egy finom kávét, süteményt.

Ezt követően különbuszra szállunk, hogy eljussunk utazásunk fő célpontjába, az egerszalóki St.Andrea Szőlőbirtokra, ahol pincetúra, borászati bemutató és 6 borból álló kóstoló vár ránk.

„Lőrincz György azon kevesek közé tartozik, akit mindenki kedvel, mert finom és kedves ember, harmóniában él feleségével, Andreával, a négy gyerekkel és képes harmóniát teremteni a boraiban is. Eredeti, nagyon finom és modern, ugyanakkor egries (mindig szép savtérképű, átlátszó, telten sem lekváros, sokszor ásványos és intenzív) borait a fogyasztók és a szakma egyaránt magasra értékeli.”

– Borigo magazin

A pincészetben a bor mellett az ételek is nagy szerepet kapnak. A vacsorát a pincészetben szolgálja fel Eger első séfétterme, a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja, Best of Budapest minőségdíjas és a Gault & Millau étteremkalauz szerint a város legjobb étterme – a Macok Bisztró és Borbár .

A vacsorát és borkóstolót követően lehetőség nyílik a borok pince áron történő megvásárlására.

Menü

• Szilvásváradi pisztrángmignon zöldalmával, céklaraviolival
• Bikavérben párolt marhapofa laskagomba, édesburgonya duett
• Macok-csokoládétorta fehércsokoládé-mousse-szal, málnafagylalttal

A vacsorát és borkóstolót követően busszal utazunk vissza az egri vasútállomásra, hogy az Árpád gyorssínautóbusszal visszatérjünk Budapestre. Utazásunk során a büfében borok, hideg és meleg italok, snackek vásárolhatók.

Részletesebb információ az utazásról az alábbi linken található: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/820