Főoldal A világ Külföld Bűnösnek találta az esküdtszék Alex Murdaugh sztárügyvédet felesége és fia meggyilkolásában

Bűnösnek találta az esküdtszék Alex Murdaugh sztárügyvédet felesége és fia meggyilkolásában

Az esküdtszék bűnösnek találta Alex Murdaugh ismert amerikai ügyvédet felesége és fia meggyilkolásában csütörtökön a hat hetes tárgyalássorozatot követően.

A dél-karolinai jogász saját kérésre maga is a tanúk padjára ült, azt remélve, hogy sikerül meggyőznie az esküdteket ártatlanságáról a gyilkosságokban. Védője és az ügyész napokon keresztül tett fel számára keresztkérdéseket. Vallomásában elismerte, hogy nem mondott igazat a nyomozás során a rendőrségnek tartózkodási helyével kapcsolatban bűncselekmény elkövetése idején, amit gyógyszerfüggősége okozta mentális zavarral magyarázott. A vallomásában azt is beismerte, hogy ügyvédként 9 millió dollárt csalt ki ügyfeleitől, illetve sikkasztott el a családi ügyvédi cégnél, ugyanakkor a gyilkosságok elkövetését tagadta.

Az ügyész érvelése szerint Murdaugh a gyilkosságokkal anyagi problémáiról akarta elterelni a figyelmet. A hat hetes tárgyalássorozatot rendkívüli érdeklődés kísérte az Egyesült Államokban. Alex Murdaugh tanúvallomását egyes televíziócsatornák élő adásban közvetítették több napon keresztül, ami bepillantást engedett a védelem és vád jogi taktikájába.

A tárgyalások során további 76 tanút hallgattak meg a védelem és vád indítványára és több száz bizonyítékot tártak az esküdtek elé. Az esküdtszék az ügy összetettsége és a közvetlen bizonyítékok hiányának ellenére gyorsan egyetértésre jutott, a záróbeszédeket követően alig 3 órával később kimondta Alex Murdaugh bűnösségét.

A dél-karolinai bíró helyi idő szerint péntek délelőttre tűzte ki az ítélethozatalt. Az 54 éves Alex Murdaughra a két gyilkosság elkövetéséért 60 év börtönbüntetés szabható ki feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.

A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a Murdaugh-család birtokán történt, a feleséget Maggie Mardaugh-t és Alex Murdaugh egyik fiát, Paul Murdaugh-t lelőtték.

Forrás: MTI