Főoldal Technológia Hardver, szoftver Diablo 3 megjelenés: 2012. május 15-e!

Diablo 3 megjelenés: 2012. május 15-e!

diablo_3_reaper_of_souls_napimagazin_018Hosszas várakozások után a Blizzard a tegnap délutáni órákban végre nyilvánosságra hozta 2012 kétségkívül legsikeresebbnek ígérkező szerepjátékának megjelenési időpontját. E dátum pedig szinte percre pontosan két hónap múlva, azaz május 15-én lesz.

E napon a világon szinte mindenhol párhuzamosan hozzáférhetővé válik a Diablo 3, tehát az USA-ban, Kanadában, Európában, Dél-Koreában, Délkelet-Ázsiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Taiwan egyes régióiban, Hong-Kongban is. Mindezek mellett természetesen Mexikóban, Argentinában, Chile-ben és Brazíliában is megvásárolható lesz a játékszoftver, akár bolti, akár digitális kiadásban – tudtuk meg a Blizzard-tól.

Ugyanakkor egyes lokalizált verziókra még várni kell, tehát például az oroszországi játékosoknak még egy kicsit tovább, egész pontosan június 7-ig várniuk kell; ekkor érhető majd el digitális formában is a Diablo 3 számukra.

A tegnapi naptól a Diablo 3 előrendelhető, természetesen szintén digitális formátumban a Blizzard weboldalán tehetjük meg a szükséges lépéseket az ügy érdekében.

„Sok-sok év kemény fejlesztési munka, több hónapnyi, rengeteg fanatikus bevont játékos lelkes beta tesztelése mára meghozta a gyümölcsét, s a Diablo 3 kiadásra érett strádiumba került” – nyilatkozta Mike Morhaime, a Blizzard elnök-alapítója. „Innentől kezdve ez a hátralévő kettő hónap pontosan arra lesz elegendő, hogy a végső csinosítást megkapja a játék, és május 15-én egy valóban mindent elsöprő akció-RPG kerülhessen a világ összes érdeklődő játékosának asztalára.”

A Diablo 3 Windows XP-re, Vista-ra és Windows 7-re érkezik, mellette Macintosh rendszerű gépeken is fut majd. Ajánlott fogyasztói ára 59.99 EUR lesz, az speciális alabástrom-fehér gyűjtői változat 89.99 EUR áron kerül majd a boltokba. Eme utóbbi kiadás tartalmazni fog a teljes játék mellett egy kulisszák mögött-blu ray-t (2 lemezen), a Diablo 3 soundtrack-jét, egy Art of Diablo 3 könyvet, továbbá egy 4 GB-s Soulstone USB pendrive-ot is.

Egyértelműen a World of Warcraft játékosok is érdekeltek a Diablo 3 leendő sikerében, ugyanis mindezidáig több, mint egymillióan iratkoztak fel a WoW égiszein belül futó

World of Warcraft Annual pass-on keresztül az előrendelésre. Ennek lényege annyi, hogy 1 éves WoW-előfizetést kell vásárolnunk, így ingyenesen megkapjuk megjelenéskor a Diablo 3 alapjáték kópiáját. Garantált továbbá, hogy május 15-én, szorosan a megjelenés elstartolása után már játszhatunk is leendő kedvenc Diablo 3-mal. S mindazoknak, akiknek ez nem lenne elég, jó hírünk van: a feliratkozók automatikusan egy exkluzív WoW-mountot kapnak, és garantált bekerülést élvezhetnek a hamarosan induló World of Warcraft: Mists of Pandaria jövőben megjelenő expanzió beta tesztjére is.

A vadonatúj Diablo 3-ban az öt heroikus karakter egyikével szállhatunk harcba a gonosz ellen: barbár, boszorkánymester, varázsló, szerzetes, és démonvadász-színekben tetszeleghetünk, és apríthatjuk majd a sátáni erők végtelen számú alakulatait. Számos újítás kerül bevezetésre a korábbi két epizódban megszokottak mellé, például a WoW-ban már jól megszokott aukciósház is jelen lesz (természetesen más jelleggel), a Battle.net adottságait kiaknázva. Itt a játékosok valódi pénzért is szert tehetnek bizonyos tárgyakra, képességekre, akár PayPal használatával.