Főoldal Szabadidő Utazás Utazás Kiállítás 2012: még több kiállító, még több aktivitás

Utazás Kiállítás 2012: még több kiállító, még több aktivitás

A közelmúltban került megrendezésre – immár több éve hagyományszerűen – az Utazás Kiállítás elnevezésű, mára négy naposra duzzadt programsorozat. A Hungexpo pavilonjaiban maximálisra nőtt a látogatók száma március első négy napjában, ami nem is csoda, hiszen a tömérdek turisztikai kiállító mellett számos érdekesség várta a kilátogató közönséget.

utazas_kiallitas_2012_0014

Nem meglepő, hogy a hazai utazási irodák képviseletei mellett jelentős mértékben növekedett a külföldi kiállítók száma, a szolgáltatás- illetve termékportfólió pedig szinte végeláthatatlan mértékben volt jelen. Az autentikus, hagyományőrző elemek sem hiányozhattak, népszokások, helyi jellegű viseletek és egyéb érdekességek színes kiegészítőkként határozták meg a non-stop forgatag hangulatát. Idén Lengyelország volt jelen külföldi díszvendégként az Utazás Kiállításon, míg Magyarországot Debrecen képviselte.

Fókuszba került hazai téren a halasi csipke, Kiskunhalas az idén 110 éves hagyományőrzés kulturális kiemelt vendégként volt jelen. Továbbá felfedezhető volt Gemenc, Baja, illetve Szekszárd is egy-egy kicsiny sarokkal, mely standok profilját leginkább a vadászat köré építették a szervezők. Az Utazás Kiállítással párhuzamosan több rendezvény is futott: a Budapest Boat Show például a (nem csak) hobbi szintű hajózás szerelmeseinek mutatott be néhányat a legújabb termékek közül  – itt hiányoltuk azt a felhozatalt, amelyet például kettő éve konstatáltunk a hasonló elnevezésű fórum kapcsán. S mivel hamarosan indul a kirándulós kempigszezon, ezért a Karaván Szalon tökéletes alternatívát nyújtott azoknak, akik épp lakókocsi, vagy lakóbusz vásárlásán törik a fejüket.

S aki pedig már most, előre készül az olimpiára, szintén megtalálhatta számításait, ugyanis az Olimpiai Pavilonban folyamatos aktivitás mellett rengeteg hasznos információt, érdekességet lehetett megtudni az előkészületekről, tervekről, s úgy egészében: globálisan, a sport világából.