Főoldal Életmód Ettől borulnak ki a legjobban a társkeresők

Ettől borulnak ki a legjobban a társkeresők

Dr. Szöőr Anna szerint a gyermekes társkeresők többsége nem az előző párját siratja, hanem az internetes párkeresés okozta traumát próbálja kiheverni.

Az ország első gyermekes társkereső irodájának alapítója, a pszichológus-jogász Dr. Szöőr Anna érdekes felfedezésre tett szert, miután következtetéseket vont le az ügyfelekkel való hosszú beszélgetésekből.

online_tarskereses

„Tudomásul kell vennünk, hogy ma Magyarországon minden harmadik  házasság válással végződik. Az Újrakezdés munkacsoport ez év eleje óta működik. Egyre inkább tapasztaljuk, hogy a hozzánk forduló nők (anyák) és férfiak (apák) nagy része önismereti gondokkal küzd, még mindig poszt traumatikus állapotban leledzik, a lelki bajaik akár már szervesültek is és a párkeresésbe menekülve szeretnék  a pszichés és egészségügyi problémáikat orvosolni. Nagyon fontos az elvesztett önbizalom visszaadása, az egyedül maradás okozta  önvád eloszlatása, a társ illetve a szerelemfüggőséggel való szembesítés. Eddigi tapasztalataink szerint azonban sokan már nem is az előző párjukat siratják,  hanem az internetes tárkeresés traumáit képtelenek elengedni maguktól. Megfelelő mentálhigiénés, orvosi,  pénzügyi és pedagógiai tanácsadással szeretnénk elérni, hogy a mi újrakezdőink, az új párkapcsolataikkal javítsák ezt a statisztikát” – mondta a szakember, aki küldetésének érzi, hogy segítsen a gyermekükkel egyedül maradt szülőkön.

„A legtöbb hozzánk fordulónak felajánljuk, hogy néhány ülésben, a Gyermekes Társkereső Szolgálat alapdíjszabásába bekalkulálva, azt a tanácsadói díjjal meg nem drágítva, tisztázzuk a lelki elakadásainak okait, hogy  tiszta lappal tudjanak egészséges jövő és családképet  építeni. Küldetésünk, hogy az ügyfeleinket személyre szabottan  és folyamatosan, természetesen az ő egyéni igényeiket figyelembe véve nyomon kövessük, valamint a munkánkba bekapcsoljunk olyan, régóta  jól működő szervezeteket  akikkel a televízió nyilvánossága előtt korábban  már nem  egyszer szakmai konzultációt folytattunk. Például a Nagycsaládosok Országos Egyesületével, a Válóhálóval, a Kapocs Alapítvánnyal, valamint az Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesületével” – tette hozzá Dr. Szöőr Anna.