Főoldal Szabadidő Utazás Új poggyászellenőrzési folyamatot vezetett be a Wizz Air

Új poggyászellenőrzési folyamatot vezetett be a Wizz Air

A Wizz Air új poggyászellenőrzési folyamatot vezetett be a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A légitársaság alapos megfontolás után módosított poggyászszabályzatán és poggyászellenőrzési folyamatán az utasok elégedettsége érdekében.

A Wizz Air és földi kiszolgáló partnere, a Malév Ground Hadnling (MGH) felülvizsgálták a poggyászellenőrzési folyamatot, miután azt tapasztalták, hogy a poggyászszabályzat betartatásának módja nincs összhangban annak céljaival. Az alapos vizsgálat során kiderült, hogy a Malév Ground Handling és alvállalkozója, a Budport az előírásoknak megfelelően végezte az ellenőrzést, de a légitársaság új, rugalmasabb szabályainak alkalmazásával jobban hozzájárulhatnak a Wizz Air utasok elégedettségét szem előtt tartó céljai megvalósításához.

poggyasz_repuloter

A Wizz Air célja, hogy gondtalan repülőtéri élményt biztosítson, miközben arra ösztönözze utasait, hogy az utazás előtt, online foglalják le a kiválasztott méretű poggyászt. Ennek megfelelően a légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia. Az első hét tapasztalatai alapján a Wizz Air és az MGH elégedett, mivel zökkenőmentesebbé vált a poggyászellenőrzési folyamat, és a Wizz Air ügyfél elégedettséggel kapcsolatos céljainak szellemével megegyezően kellemesebb lett a repülőtéri élmény.

A Wizz Air egyúttal felülvizsgálja a poggyászszabályzat online es repülőtéri kommunikációját is. A légitársaság ezzel is biztosítani szeretné, hogy az utasok tisztában legyenek a poggyászszállítási lehetőségekkel, és a jegyfoglalásnál az igényeiknek megfelelően döntsenek. Az utasok díjmentesen felvihetik a gépre a kisméretű kézipoggyászt (42x32x25cm), díj ellenében pedig a nagyobbat (56x45x25cm).