Főoldal Szabadidő Utazás Felső-Stájerország: természeti kincsek, népszokások és romantikus élmények

Felső-Stájerország: természeti kincsek, népszokások és romantikus élmények

A Zöld-tó (Grüner See) – Ausztria legszebb helye – csak egyike a felső-stájerországi gyöngyszemeknek. Az idei nyár a régió hangulatos helyeinek felfedezésére hív. Hagyja magát elvarázsolni, és szerezzen életre szóló csodálatos élményeket! Aki pedig még nem lelt rá élete párjára, annak Felső-Stájerország segít a társkeresésben.

Grüner See ©Harry Schiffer

9 hely – 9 gyöngyszem: 2014 októberében az ORF 9 hely – 9 gyöngyszem című tévéműsorában az osztrákok a Zöld-tavat (Grüner See) választották Ausztria legszebb helyének. Stájerország „karibi térsége” ezzel nemzetközi hírnevet szerzett.  A Semmering, Hochschwab és Eisenerzi-Alpok területét felölelő Felső-Stájerország azonban ennél sokkal több gyöngyszemet kínál.

Kultúrkincsek nyomában

A leobeni műcsarnokban (Kunsthalle) berendezett „Die letzten Pharaonen – Von Alexander bis Kleopatra“ (Az utolsó fáraók – Nagy Sándortól-Kleopátráig) kiállításon az ókori Egyiptommal ismerkedhetünk, míg az altenbergi Montanarum bányászati múzeumban a bányászok fáradtságos életébe nyerhetünk betekintést, és a tárnákból származó relikviákat csodálhatunk.

Természeti kincsek felfedezése igazi kalandokkal fűszerezve. Mautern Vad-hegye csodálatos természeti kincseket és életre szóló kalandokat rejt. Májustól a gyerekek nyári szánkóval száguldhatnak, és az alpesi állatkertben (Alpenzoo) Ausztriában honos vadállatokkal találkozhatnak.

Élmények a mélyben és a magasban

A stájer Érchegy (Erzberg) több lehetőséget is kínál az élő bányászhagyomány megismerésére. Alászállhatunk a tárnák mélyébe, részt vehetünkbányarobbantáson, vagy a világ legnagyobb “taxijával” a Hauly-val (amerikai óriásdömper) felfedezhetjük az 1465 méter magas Érchegy hatalmas külszíni fejtését. Szintén az Érchegyen épül a világon egyedülálló bányászati kutató-, fejlesztő- és szemináriumközpont. Október 3-án körülbelül 1000 bányász érkezik egész Európából, hogy a vendégekkel együtt ünnepeljék a leobeni Montanuniversität (bányászati egyetem) 175. születésnapját, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek az egyetem életébe.

Szívügyek

Lehet szingli, vagy akár fülig szerelmes, Felső-Stájerország a Flört és szingli kézikönyvvel kedveskedik vendégeinek, amellyel ha kell, megkönnyítjük a párkeresést, illetve kiváló ötleteket adunk, hogy miként csaljon mosolyt szerelme arcára.  Mindazoknak, akik még keresik az igazit, különböző programokat kínálunk.  A Hochschwab területén „Zsák a foltját“ mottóval az egyedülállók egy közös főzés során találhatják meg párjukat. A Mürzer Oberland Naturpark gyógynövény- és E-Bike-túrákat kínál. A július ötödikei stanzi Herzelkirtag (búcsú) is a szívügyekről szól.

Gyöngyszemek a figyelem középpontjában. Felső-Stájerország mind a 9 régiójából egy felfedezésre érdemes gyöngyszemet – és további „titkos“ tippeket – mutat be. Mindazokat, akik mind a 9 gyöngyszemet meglátogatták, és ezt a helyszínen készített szelfivel igazolni tudják Felső-Stájerország egy vacsorára, vagy egy hétvégére látja vendégül.

Csúcstechnika helyett csúcs élmények

A felső-stájerországi kincskereséshez nincs szükség fémdetektorra, vagy ehhez hasonló eszközökre. 9 hely – 9 gyöngyszem című könyvecske kincses térképként mutatja az utat, tájékoztat a programokról és ajándékutalványokat tartalmaz. Annak érdekében, hogy kedvenc felső-stájerországi helyükön kellemesen megpihenhessenek, minden foglalásért szív alakú pikniktakarót ajándékoznak.

Grüner See ©Tomm Lamm

TIPP: A 2015-ös nyári programokat tartalmazó programfüzet, valamint a Flört és szingli kézikönyv a www.hochsteiermark.at címen, vagy a +43 (0) 3855 455 70-es telefonszámon rendelhető meg.