Főoldal Bulvár Itthon Gasztro- és szépségtippjeiről vallott Lilunak Stahl Judit

Gasztro- és szépségtippjeiről vallott Lilunak Stahl Judit

Az év többi szakaszához képest, ilyenkor télen jóval többet nassolunk, ám közben nem árt az alakunkra is odafigyelni, hiszen könnyen el tud velünk szaladni a ló. Pedig léteznek olyan házi készítésű csemegék, amelyeket mértékkel fogyasztva egyrészt kordában tarthatjuk a testsúlyunkat, ráadásul még bőrünk egészségét is támogathatjuk. Stahl Judit téli finomságainak alapanyagát az édes- vagy akár sós változatban elkészíthető magvak adják, amelyek jótékony hatásuk mellett ínycsiklandók is.

Stahl Judit nemcsak az ételekhez válogatja meg nagy gonddal a minőségi alapanyagokat és az összetevőket, hanem a szépségápolási termékek vásárlása során is odafigyel erre. Kedvencei a magvak, hiszen azok magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkeznek, valamint E-vitaminban és telítetlen zsírsavakban is gazdagok. Persze, csak mértékkel fogyasztva fejtik ki jótékony hatásaikat, például a bőrápolás terén. Többféle módon lehet elkészíteni és felhasználni őket, legyen szó például az édes- és sós, egészséges nassolnivalókról, amelyeket a műsorvezető ilyenkor télen szívesen készít el a családjának is.

„Minden olajos magból lehet édességet készíteni: például egy kis aszalt gyümölccsel összedarálod – mondjuk a diót az aszalt szilvával – majd egy kis kakaóporral összegyúrod, golyókat készítesz belőle, és egy kifejezetten egészséges nasit kapsz…” – árulta el a Lilu Szépségnaplója podcast sorozatban a műsorvezető, aki a szépségápolási termékek vásárlásakor legalább olyan tudatos, mint a konyhában.

„Általában az első öt összetevőre érdemes figyelni az ételek és a kozmetikumok esetében is. Nincs hatalmas különbség, ha egy luxusmárka vagy egy drogériás termék alkotóelemeit nézzük, azt inkább csak a szín és a pigment tartósságánál vehetjük észre. Míg egy neves márka terméke tartósabb, a drogériás viselési idején egy primer segítségével tudunk javítani, így árban is jobban járunk” – mondta a műsorvezető, aki sokakkal ellentétben inkább személyesen szeret szépségápolási termékeket vásárolni, mert így ki tudja próbálni azokat, ezért inkább nem kísérletezik és a jól bevált, kedvenceit használja.