Főoldal Szabadidő Televízió Gyermekre vágyó ügyvédnőt alakít Péterfy Bori

Gyermekre vágyó ügyvédnőt alakít Péterfy Bori

Péterfy Bori az HBO-s Terápia második évadában egy gyermekre vágyó, gazdag ügyvédnőt alakít, aki pszichológusát hibáztatja a múltban meghozott rossz döntéseiért. A színésznő néhány éve már révbe ért és egy gyönyörű gyermek anyukája. Bevallása szerint azonban korábbi rossz párkapcsolati élményei mellett épp ez segített neki igazán mélyen megragadni a karaktert, aki a gyermekre vágyó harmincas és negyvenes szinglik alaptípusát jeleníti meg.

terapia_peterfy_bori_3

2014 októberében 35 vadonatúj résszel jelentkezik az HBO saját gyártású sikersorozata, a Terápia. Péterfy Bori Orsolyát, a szigorúnak és határozottnak tűnő, ugyanakkor kétségbeesett és sebezhető ügyvédnőt alakítja majd a szériában. Bori a karakterét már a casting során megszerette, ahogy ő fogalmaz, az első perctől kezdve odavolt a nőért. A színész-énekeső elárulta, saját életéből merített ihletet a szerep megformálásához.

„Nekem olyan szerencsésen alakult az életem, hogy már van saját gyermekem. Innen visszatekintve még tragikusabb elképzelni, hogy mindez másképp is történhetett volna. Az én életem nem volt ennyire kemény, nem történtek velem ilyen szörnyű dolgok. 40 éves kora körül azonban mindenkit elöntenek hasonló félelmek és szorongások. Velem megtörtént mindaz, amit az általam alakított szereplő csak szeretne elérni. Így még jobban megértem azt az elkeseredett vágyat, amit érez, mivel tudom, hogy mi a tét.” – mesélte a színésznő.

Péterfy Bori elárulta, hogy az édesanyja, a nagymamája és a körülötte élő nők tapasztalatai is sokat segítettek neki a karakter megértésében. Végtelenül élvezte az alkotói folyamatot, ahogy epizódról epizódra hámozta le a héjat a szereplő személyiségéről, és hatolt le annak legmélyebb bugyraiba. A legizgalmasabb feladatot az jelentette, hogyan tud Orsolya egyéniségéből minden részben egyre többet megmutatni.
„A külső máz lebomlása után feltárul egy érzékeny és labilis belső világ, amivel könnyű azonosulni. A szereplő jelenbeli bizonytalanságai gyerekkori problémákra vezethetőek vissza, és felhívják a figyelmet arra, hogy bár a család csodálatos és meghatározó fontosságú közeg, olykor pusztító hatású is lehet.” A színésznő bevallása szerint a szerep hozzájárult, hogy saját gyermekkorát is jobban megérthesse.

terapia_peterfy_bori

A sorozat igazi „kukkolási” lehetőséget nyújt a nézőknek, mert egy olyan rendkívül személyes és intim helyzetet, pszichológus és páciens közötti szituációt jelenít meg, amely a valóságban soha sem kerül ki a biztonságot és névtelenséget nyújtó négy fal közül.