Főoldal Kultúra Film Harmincnyolc Emmy-díjat zsebeltek be az HBO produkciói

Harmincnyolc Emmy-díjat zsebeltek be az HBO produkciói

Immár 21. alkalommal az HBO nyerte a legtöbb Emmy-díjat. 38 Emmy-t nyert az HBO és ha a WarnerBros Discovery kombinált számait nézzük, akkor ez a szám eléri a 48 díjat.

Az HBO/ HBO Max összesen 38 Emmy-díjat gyűjtött be idén, ezzel megduplázta a 2021-es eredményüket, amikor is 19 díjjal tértek haza. Az HBO a limitált sorozatok kategóriájában 10 győzelemmel zárta az estét, köszönhetően A Fehér Lótusznak. Mike White abszolút megérdemelten vitte haza a legjobb forgatókönyv és rendezésért járó arany szobrocskát. Továbbá a sorozat színészei is taroltak, hiszen Jennifer a legjobb női mellékszereplő, míg Murray Bartlett a legjobb férfi színész kategóriában győzedelmeskedett a limitált sorozatok kategóriájában. Végül elhozta a legjobb limitált sorozatnak járó díjat is A Fehér Lótusz, míg a legjobb dráma sorozat kategóriájában az Utódlás nyert.

Adam McKay zseniális sorozata végül 4 díjat vihetett haza, míg Sam Levinson kult sorozata, az Eufória 6 szobrot kapott, többek között Zendayanak köszönhetően, aki így a legfiatalabb afro-amerikai színésznő, aki 2 Emmy-díjal is büszkélkedhet. 

Az este mérlege végül így alakult (sorozatokra lebontva)

A Fehér Lótusz – 10 díj

Eufória – 6

Utódlás – 4

Barry – 3

Hacks – 3

John Oliver az elmúlt hét híreiről – 3

Aranykor (The Gilded Age) – 1