Főoldal Életmód Vásárlás Hasznos tippek a nyugodt iskolakezdéshez

Hasznos tippek a nyugodt iskolakezdéshez

A nyár végi időszak nem épp a legnyugodtabb időszak a gyermekes családok részére, hiszen az iskolakezdés rengeteg előkészületet igényel. Körbejártuk, hogy mik azok a fortélyok, lehetőségek és vásárlási akciók, amiket nem érdemes kihagyni!

Készítsünk listát!

Nagyon hasznos dolog, ha összeírjuk az elintézésre, és beszerzésre váró dolgokat. Tervezzük el, mit, mikor, hol szerzünk be, figyeljük az akciókat!

pixabay_iskola

A rohanásban könnyű elkavarni a nagy gonddal összeállított tennivalólistát. Megkönnyítheti az életet egy remek to do list applikáció, az Any.do! Ez az egyik legnépszerűbb feladatkezelő alkalmazás. Játékos, kreatív a felület, de a funkciókat tekintve is elég erős, kezeli a prioritásokat, lehet címkézni és kategorizálhatunk is.

Büdzsétervezés

Egy 2016-os online felmérés szerint az idén legalább 15.000 Ft-ba kerül az iskolakezdés egy gyermek esetén, de ha új iskolatáskát is vásárolni kell, úgy az összeg már 30.000-40.000 Ft is lehet. A GfK kutatása szerint jóval tetemesebb összegről van szó, átlagosan 84.000 Ft kiadást számolnak egy főre!

Az biztos, hogy rengeteg dologra van szüksége a gyereknek ősszel. A végeláthatatlan listán az új iskolatáska mellett ott vannak az apróságok, mint például a tolltartó, írószerek, füzet, mappa, de nem szabad elfeledkezni a tornazsákról, az edzőfelszerelésről és a szükséges őszi ruhákról sem… Vásároljon tudatosan, optimalizálja a kiadásokat! A Premier Outlet Augusztusi Vásárlási Maratonján, augusztus 26-28 között akár 90%-os kedvezmények várják! A szervezők a kedvezmények mellett a kényelemre is gondoltak: ezen a hétvégén a Széll Kálmán térről és a Nyugati térről is ingyenes autóbuszjáratot indítanak az outletközpontba.

Közösségi élet – közös döntés

Fontos, hogy odafigyeljünk gyermekünk érdeklődési körére, és vele együtt válasszuk ki a számára is izgalmas szakköröket, iskolán kívüli elfoglaltságokat. Ki ne örülne, ha a gyermeke szabadidejében idegen nyelveket szeretne tanulni, de lássuk be, azért nagyobb a valószínűsége, hogy inkább focira, vagy balettre járna. Mindenképp kössünk kompromisszumot! Válasszon egy iskolán kívüli programot a gyerek saját magának, és így nagyobb örömmel megy bele, ha emellett zeneiskolába vagy nyelvi szakkörre is elküldjük!

+1 tipp: Milyen iskola utáni programra írassuk be a gyereket?

#1 Experidance Táncakadémia

Ha érdeklődik a kicsi a mozgás, a tánc iránt, akkor itt a lehetőség, hogy a legjobbaktól tanuljon. Profi csapat, megújult infrastruktúra várja a táncos lábú csemetéket az Experidance Táncakadémián. Az akadémiára 10-14 éves korosztály jelentkezhet, de a kisebbek már most elkezdhetik az előkészítőt, ahová 7 éves kortól lehet jelentkezni.

#2 Lovasiskola

Bizonyított tény, hogy a lovak közelsége nagyon jót tesz a gyerekeknek. A lovassport nem csak a testi fejlődésben segít, a gondolkodás és a koncentráció is fejlődik általa, kialakul az egészséges önbizalom és az önkifejezés képessége.

#3 NOHA stúdió

A noha fiatal iparművészek alkotóműhelye. A Pozsonyi úton (XIII. ker.) található stúdió egy igazi közösségi tér, ahol a gyerekek és felnőttek is megtalálják a számukra izgalmas programokat. Rengeteg csoportfoglalkozás várja az érdeklődőket ősszel is, szinte minden művészeti ágba belekóstolhat, aki ellátgat ide (tánc, kerámia, festőműhely, színjátszó kör).

Előző cikkHatalmas az érdeklődés az Otthon Melege Programra
Következő cikkSzeptemberben teljesen megújulva tér vissza a Hadik