Főoldal A világ Belföld Hat üzlethelyiségre hirdet pályázatot a Budapest Airport

Hat üzlethelyiségre hirdet pályázatot a Budapest Airport

Egyszerre nem kevesebb, mint hat, összesen mintegy 600 m² alapterületű kereskedelmi egységre hirdet pályázatot a Budapest Airport a 2011-ben átadott SkyCourtban. A budapesti repülőtéren, amelyen minden eddiginél dinamikusabban növekszik az utasforgalom, öt év után akár új bérlőknek is lehetőségük lesz pályázni, hogy tovább növeljék a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kereskedelmi kínálatának színvonalát.

Az első bérlők még 2011-ben vették birtokba – ötéves szerződés alapján – a SkyCourtban illetve a 2B Terminálon azokat a kereskedelmi egységeket, amelyekre most hirdetett pályázatot a Budapest Airport. Elsősorban olyan pályázók anyagait várják, mint amilyen terület az óra- és ékszer, a divatáru és a minőségi bizsutermékek, kiegészítők, táskák, utazási cikkek, bőröndök valamint újságok és könyvek kereskedelme.

budapest_airport_uzletek

A kereskedelmi bérlői pályázatokat a Budapest Airport újabb ötéves időszakra hirdeti meg. A pályázathoz kapcsolódó szándéknyilatkozatot (még nem a tender anyagokat) erre az e-mail címre várja a repülőtér üzemeltetője: retailtender@bud.hu. A szándéknyilatkozaton azt is fel kell tüntetni, hogy melyik kódszámú tenderre vonatkozik, ezek benyújtásának határideje 2015. június 5.

„Mivel az éves utasforgalom növekedése eléri a 10 %-ot és a kereskedelmi bevételek is hasonló mértékben nőttek, úgy gondoljuk, hogy most jött el a megfelelő pillanat potenciális partnerek bevonásához. A meghirdetett üzlethelyiségek különösen magas jövedelmezőségű helyeken találhatók el a SkyCourton belül.” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „Az első negyedéves rekordforgalom is arra kötelez bennünket, hogy dinamikus és elkötelezett partnereknek kínáljunk lehetőséget a bizonyításra a repülőtér prémium helyszínein.”

A Budapest Airport tavalyi utasforgalma elérte a 9,16 millió főt, azóta az első negyedévben minden idők legerősebb forgalmát regisztrálták és minden feltétel adott a tartós növekedéshez. Május eleje óta napi négy hosszútávú járatot üzemeltet az Air China, az Emirates éppen tegnap jelentette be, hogy mintegy száz fős kapacitással növeli a Dubaj-Budapest naponta közlekedő járatot december 1-től, amikor Boeing 777-es óriásgéppel váltja le az eddigi Airbus A 330-asokat és június közepétől indul a kanadai Air Transat Toronto-Montreal-Budapest járata.

A következő üzlethelyiségeket hirdeti meg a Budapest Airport:

Tender száma Üzletek száma Terület Kódszáma a térképen Kereskedelmi kategória 
SR1 1 24m² Tranzit, indulási szint (35) Órák
SR2 1 37m² Tranzit, indulási szint (36) Ékszer, bizsu
SR3 61m² Tranzit, indulási szint (35 & 36) Óra, ékszer, bizsu
SR4 1 38m² Tranzit, indulási szint (41) Divatáru, kiegészítők, bőrdíszmű, táska, bőrönd
SR5 1 20m² Tranzit, indulási szint (29) Óra, ékszer és bizsu, kiegészítők és divatáru
PB1 364m² Tranzit, indulási szint, Nyilvános indulási oldal, és érkezési oldal(22, 38 & 43) Sajtótermékek és könyv