Főoldal A világ Belföld Ők lettek az UniYou Év Diákmunkahelye pályázatának nyertesei

Ők lettek az UniYou Év Diákmunkahelye pályázatának nyertesei

Hiánypótló kezdeményezést indított el tavaly az UniYou digitális iskolaszövetkezet, amely a diákmunkában dolgozó fiatalok számára hirdetett versenyt. Az Év Diákmunkahelye pályázat célja az volt, hogy teret adjon a Z generáció kreativitásának és szemléletmódjának, és hogy megmutassa azokat a munkahelyeket, amelyeknél a következő generáció nemcsak jól érzi magát, de kibontakoztathatja a képességeit is. A nevezőknek rövid videó forgatásával kellett bizonyítania: az övék a legjobb diákmunkahely, amely figyelembe veszi a Z generáció új elvárásait. A győztes pályázók – köztük többek között a Wolt diákmunkavállalója – kreativitását és őszinteségét értékes nyereményekkel díjazta az iskolaszövetkezet.

Az UniYou küldetése, hogy megreformálja a hazai iskolaszövetkezeti rendszert. A startup ennek érdekében fejlesztett egy olyan applikációt, amellyel a diákok gyakorlatilag bármikor találhatnak maguknak munkát és minden adminisztrációt az appon keresztül bonyolíthatnak, a cégeknek pedig átlátható és modern webes felületet biztosít.

Az iskolaszövetkezet egy diákmunkavállalóknak meghirdetett versennyel hívta fel a figyelmet a Z generációban rejtőző kreativitásra és a munkahelyekkel szemben támasztott megváltozott igényeikre. A pályázatban olyan kreatív videókat vártak a fiataloktól, amely azt bizonyítja: az ő munkahelyükön a legjobb diákként dolgozni. A díjazott videókban a fiatal munkavállalók alkotóképességük mellett azt is megmutatták, mivel telnek a munkanapjaik, és mi az, amit szeretnek a munkájukban és munkahelyükben.

Verb Dániel, a Verb Uszodatechnika Kft. diákmunkása videójában azt mutatta meg, hogyan telik egy munkanapja medencetisztítóként. A közösségi médiafelületek sajátos lejátszási megoldását, a rövid videók újraindulását kihasználó megoldást a zsűri első helyezéssel jutalmazta: Verb Dániel 700 ezer forint értékben választhatott magának díjat az Etele Pláza bármely üzletéből, így a kreatív fiatal egy iPhone 15 Pro Max-szal lett gazdagabb.

Gaál Balázs a Wolt irodájába mutatott betekintést egy lendületes videóban, amiben nem csak ő szerepelt, de a cég HR-ese és Balázs főnöke is beszállt, ezzel is támogatva diákmunkásuk pályázatát. A vezetők bevonása bevált Bencének, ő nyerte ugyanis a Mobilfox különdíját, egy iPhone 14-et és egy Mobilfox tok szériát.

Brünner Márton, Noventiq Services Hungary Kft. alkalmazottja videójában azt emelte ki, milyen készségeket fejleszthet egy multinál dolgozva, ő a Deep különdíját, egy római fotózást nyert meg videójával.

A verseny győzteseit egy három főből álló zsűri választotta ki: Szili-Török Adrienn, az UniYou alapítója és ügyvezetője, Diller Kevin, a Mobilfox alapítója, valamint Szabó Milán, a The Deep CC alapítója és ügyvezetője. A zsűritagok a kreativitás, a lelkesedés és a diákok munkahelyi hozzájárulásának eredménye alapján értékelték. A pályázatokat bíráló fiatal vállalkozóknak egy rugóra jár az agya a Z generációs nevezőkkel, így különösen értékelték a korosztály sajátos, akár extrém megoldásait is.

„Hiszünk abban, hogy a részmunkaidős állások és szakmai gyakorlatok során szerzett tapasztalat jelentős hatással lehetnek a diákok későbbi karrierjére, a Z generáció kreativitása, lelkesedése és lendülete pedig a megfelelő hozzáállás és nyitottság mellett pedig az őket foglalkoztató cégek számára is jövedelmező. Az UniYou célja, hogy hidat képezzünk a munkát kereső diákok és a munkahelyek között. Az Év diákmunkahelye pályázattal egyrészt azt szerettük volna megmutatni, hogy milyen sok jó ötletet és lehetőséget hoznak magukkal a fiatalok, másrészt platformot akartunk adni nekik, hogy megmutassák, ők mit gondolnak arról, milyen egy jó diákmunkahely” – mondta el Szili-Török Adrienn, az UniYou alapítója és ügyvezetője.