Főoldal Bulvár Itthon Hazai hírességek tesztelték a Balaton Park Circuit versenypályát

Hazai hírességek tesztelték a Balaton Park Circuit versenypályát

A legmagasabb FIA szabványú versenypálya megnyitásával egy olyan álom vált valóra Balatonfőkajáron, amire csaknem 15 éve nem volt példa Közép-Európában. A négy éven át tartó építkezést követően a Balaton Park Circuit megnyitóján számos híresség, így Ördög Nóra, Gelencsér Timi, Iszak Eszter és Molnár Nini is részt vett.

A Balaton Park Circuit 2023. május 16-i sajtóeseménye egyben a verseny- és rendezvénynaptár megnyitását is jelentette. A résztvevő hírességek közül többen is beültek egy-egy sportautó volánja mögé, volt, aki az anyósülésről adta át magát a száguldás semmihez sem hasonlítható érzésének, és akadt, aki inkább a pálya mellől figyelte az eseményeket.

Gelencsér Timi alig várta, hogy tesztelhesse a pályát. „Imádok vezetni! 20 ezer kilométert teszek meg évente a kocsimmal csak Budapesten belül, több mint tíz éve van jogosítványom. Természetesen kevés helyen lehet száguldozni – amit viszont imádok –, így itt most itt kiélhetem magam” – árulta el Timi.

Szintén egy évtizede ül a volán mögött Iszak Eszter, de a pálya átadóján inkább az anyósülést választotta. „Én visszafogottan vezetek, nyilván naponta használom az autómat a munkám miatt, de az sem zavar, ha valaki más ül a kormánynál. Szeretek utazás közben nézelődni, dolgozgatni, amire pedig az anyósülésről van lehetőség” – mesélte Eszti, akit férje, Gyurta Dániel is elkísért az eseményre.

Ördög Nóra édesapjának autós iskolája volt, így a műsorvezetőt korán beszippantotta az autók szeretete. „Apukám a legnyugodtabb oktató volt, mégis úgy látta jobbnak, ha engem nem ő tanít vezetni, és szerintem is bölcs döntés volt a tökéletes apa-lánya kapcsolatunk védelmében” – mondta nevetve a műsorvezető, aki amint lehetett, megszerezte jogosítványát. „Elég dinamikusan vezetek, a családban a hosszabb utak alkalmával én vagyok a sofőr. Palkó a kanyargós, kalandos utakat szereti, nekem pedig mindegy, igazából a fél életemet autóban töltöm.”

Molnár Nini amellett, hogy szintén imád vezetni, Formula-1-es versenyekre is el szokott látogatni. „Sportautóm van, így rendszeresen járok autós sportrendezvényekre. Forma-1-es futamokat nem csak itthon, a nagyvilágban is meg szoktam nézni. Nálunk a családban ez nagy szerelem, már gyerekkoromban elbűvölt ez a világ.”

A Balaton Park Circuit óramutató járásával ellentétes irányú pályája hat jobb és tíz bal kanyarral rendelkezik, szélessége 12-15 méter közötti. 48 garázs és három különálló, de összeköthető paddock található egymás mellett, valamint csúcsmodern létesítmények a rajongók, a média és a VIP vendégek számára. A pálya 10 000 állandó ülőhellyel rendelkezik, de ideiglenes lelátók felállításával 120 000 ülőhelyre bővíthető a nézők számára biztosított terület. Építésének végső fázisában jár egy 4 csillagos luxushotel a pályára néző panorámával, amely a következő szezonban már várja a vendégeket. A projekt második fázisában egy autómúzeum és más attrakciók is épülnek majd a látogatók számára. A pálya az FIA Grade 1 specifikációinak megfelelően épült, kezdetben azonban Grade 2 specifikációt kérvényeztek az üzemeltetők.

A pálya az M7-es autópálya mellett fekszik, Budapesttől 87 kilométerre, Ausztriától 150 kilométerre, Szlovákiától 120 kilométerre, Horvátországtól 150 kilométerre és Olaszországtól 480 kilométerre.