Főoldal Életmód Otthon Itt a piknikezés ideje – hasznos tippek kültéri étkezéshez az IKEA-tól

Itt a piknikezés ideje – hasznos tippek kültéri étkezéshez az IKEA-tól

A tavasz beköszönte kiváló lehetőséget teremt a kültéri étkezésre is, ezért az IKEA szakértői hasznos tanácsokat adnak a tökéletes piknikcsomag összeállításához és a kerti partik szervezéséhez.

ikea-piknik-16

Piknik a parkban – így csomagoljunk!

A piknikre való felkészülés legnagyobb kihívása a hozzávalók összepakolása, hiszen ezeket a helyszínre kell szállítani. Fontos, hogy semmi ne maradjon otthon, ugyanakkor ne kelljen túl sok mindent cipelni. Horváth Ádám, az IKEA séfje szerint a piknikkosár megfelelő összeállítása a legfontosabb, hiszen az ételek optimális tárolásával rengeteg helyet spórolhatunk, és még a környezetet is óvjuk a sok hulladéktól. Célszerű dobozokba tenni a finomságokat, hogy az esetleges maradékokat haza tudjuk vinni, és ne kelljen kidobni. A hűsítő italokat érdemes újratölthető üvegkulacsba tölteni, szállításukra pedig a legmegfelelőbb egy kisebb méretű hűtőtáska, a környezet kímélése érdekében.

ikea-piknik-19

Mivel a legfinomabb ételek alapját a friss hozzávalók adják, fontos észben tartanunk, hogy a megmaradt alapanyagok nagy részének frissességét a hűtőben vagy más módon tárolva még hosszú ideig megőrizhetjük. A fel nem használt fűszernövények viszont gyakran hulladékként végzik, pedig ennek sem kellene így lennie! A bazsalikomot olívaolajjal elkeverve például bazsalikomolajat készíthetünk, ami kiváló alapanyag lehet a későbbiekben is. Fűszerolaj készítéséhez más fűszernövényeket, például borsot vagy oregánót is használhatunk, újabb és újabb egyedi ízeket nyerve általuk. Az így elkészített olajak nem csak tökéletes alapanyagként szolgálnak majd a jövőben, de ízléses üvegben tárolva a konyha saját készítésű díszei is lehetnek, amikre büszkék lehetünk. A tároláshoz számos lehetőséget találunk az IKEA termékei között is.

ikea-piknik-8

Kerti parti és idill az erkélyen

A klasszikus piknikezésről és baráti összejövetelekről akkor sem kell lemondanunk, ha nincs a közelben park, időszűkében vagyunk, vagy egyszerűen szívesebben töltenénk az időt a kertben vagy az erkélyen. Néhány aprósággal bárhol hamisítatlan kerti hangulatot teremthetünk, miközben az otthon kényelméről sem mondunk le. Rengeteg remek kültéri bútor és kiegészítő közül választhatunk az IKEA áruházaiban, ahová nemrégiben érkeztek meg a 2016-os nyári kollekció darabjai is.

ikea-piknik-11

Bagaméri Gergő, az IKEA vezető dekoratőre tudja, hogyan lehet néhány kiegészítővel feldobni a kertet és akár a legkisebb erkélyeket is a családi, baráti összejövetelekre. „Legyen szó a hagyományos fabútorok melegségéről, vagy a mesterséges anyagok nyújtotta praktikusságról, biztosak lehetünk benne, hogy egy kis odafigyeléssel a lehető legkényelmesebb pihenőt varázsolhatjuk otthonunk köré, miközben bútoraink a lehető legstabilabb alapon állnak – legyen szó akár nagy, akár kisebb területről” – mondta Gergő.

ikea-piknik-15

És ha már az erkélyekről beszélünk: a betondzsungelből egyszerűen varázsolhatunk valódi dzsungelt, néhány növénnyel. Ezeket érdemes magas tárolókra helyezni, hogy a rendelkezésre álló teret függőlegesen is kihasználhassuk. Ha pedig igazán el akarjuk kápráztatni barátainkat, az így létrehozott spontán kiskertbe elültethetjük a saját fűszernövényeinket is, hogy aztán az összejövetel napján a lehető legfrissebb hozzávalókkal sütögethessünk.

ikea-piknik-1

A legjobb vacsorák persze nem érnek véget a desszerttel. Az éjszakába nyúló beszélgetések fontos kelléke a megfelelő ülőhely is. A bútorok és párnák kiválasztásakor tehát érdemes arra is ügyelni, hogy a darabok ne csak szépek, de hosszú távon is kényelmesek legyenek. A LED napelemes lampionok pedig bensőséges hangulatot teremtenek besötétedés után is, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a nyáresti beszélgetésekből.ikea-piknik-14

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike