Főoldal A világ Jó helyre kerültek az LG pop-up szabadulószoba kellékei

Jó helyre kerültek az LG pop-up szabadulószoba kellékei

Egy hónapon keresztül szórakoztatta a vállalkozó szellemű látogatókat az LG Magyarország high-tech pop-up szabadulószobája a Westend mellett, amely a hétvégén búcsúzott a játékosoktól. A játék online változata év végéig még elérhető, és a jövőben lehet, hogy újabb kalandokra csábítja majd a szabadulós játékok kedvelőit.

De a kamionban használt berendezések, háztartási és szórakoztatóelektronikai termékek nagy része további hasznos LG készülékekkel kiegészülve már máshová „költözött”, az LG ugyanis úgy döntött, karácsony alkalmából az SOS Krízis Alapítvány javára adja át a napi életet megkönnyítő eszközöket. Az előrehozott karácsonyi ünnepségre ellátogatott a hírességek játékát néhány hete legjobb eredménnyel teljesítő Játékszín csapat néhány tagja is.

lg_jotekonysagi_atadas_6

Az idei karácsonyi kampány kedvezményezettje az SOS Krízis Alapítvány, amely 1997 óta folytatja tevékenységét a családok és a gyermekek védelmében, átmeneti otthon nyújtásával. A szociális szektor civil szereplőjeként segítik a krízishelyzetbe került családokat, elsődleges céljuk a lakhatásukat veszetett családok segítése, ezáltal a lecsúszási folyamat megállítása, a hajléktalan lét kialakulásának elkerülése és a társadalomba való visszailleszkedés elősegítése, a családon belüli erőszak áldozatainak befogadása. Az alapítvány évről évre fellép a nők elleni erőszak megállításáért, legutóbb novemberben rendeztek e témában konferenciát. A bántalmazottak érdekében az alapítványnak van titkos krízis-lakása is, illetve két krízisközpontja is. Az intézmény újpesti épületében került sor az előrehozott karácsonyi ünnepségre.

Fenyőfával, díszekkel, szaloncukorral érkezett az LG-s csapat az újpesti házba, hogy már most hozzájáruljanak a karácsonyvárás hangulatához. A Játékszín nyertes szabaduló-csapatának képviseletében Németh Kristóf, Csonka András és Nagy Sándor segített a ház otthon tartózkodó lakóinak felaggatni a díszeket és válaszolt a kicsit megszeppent gyerekek kérdéseire. De természetesen senki figyelmét nem kerülték el a masnival átkötött dobozok sem, amelyek az LG adományait rejtették, s amelyeket az alapítvány a felmerülő igények szerint fog majd hasznosítani. A hűtőszekrény például máris helyére került, hiszen nagy szükség volt rá, mivel a váratlanul érkező lakók, befogadottak részére ebben fogják tárolni a krízishelyzetre szánt élelmiszert.  A többi eszköz is a családok benti életét és az újrakezdést fogja segíteni, az intézmény vezetőinek döntése szerint.

lg_jotekonysagi_atadas_4

„Társadalmi felelősségvállalási programunk keretében azt valljuk, hogy a jövőbe vetett hit a jelen fiataljaiba vetett hit, így rendszeresen támogatjuk a szociálisan rászoruló gyermekeket, fiatalokat, családokat” – mondta el az átadón Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. corporate marketing managere.

Az LG Időkapuban használt termékek kalandja tehát igazán jól végződött, jó helyre kerültek és nemes célt szolgálnak.  Az online játék még december végéig kipróbálható, sőt a nagy sikerre való tekintettel elképzelhető, hogy a jövőben további kalandokkal utazhatnak az érdeklődők a jövőbe, hiszen az LG elektronikai, háztartási és mobilkommunikációs termékei igazi futurisztikus felhasználói élményt tartogatnak mindenkinek.