Főoldal Szabadidő Koncertek John Waters első előadása Budapesten

John Waters első előadása Budapesten

John Waters, a legendás amerikai filmrendező, képzőművész és író először lép fel élőben Budapesten! A kultrendező estjét a MOMKlutban szervezik meg április 4-én, amelyre már megkezdődött a jegyértékesítés.

Az amerikai filmes underground isteneként is aposztrofált Waters nevéhez tizenhat rendezés fűződik, többek között a Hajlakk, a Poliészter, a Titkos gyilkos mama és a Trash-trilógiaként is emlegetett Rózsaszín flamingók, Csajos bajok és Desperate Living.

Műfajilag gyakorlatilag behatárolhatatlan filmjeiben keverednek a kőkemény exploitation jegyek a szatíra és vígjáték elemeivel. Bár a nyolcvanas évek végére sokat szelídült kifejezésmódjában, Waters későbbi filmjeiben is egyértelműen felfedezhetőek a markáns szerzői jegyek és a cenzúra egyértelmű elutasítása.

A legendás művésznek eddig tíz könyve jelent meg; első regénye, a Liarmouth: A Feel Bad Romance 2022-ben jött ki.

Egyszemélyes előadói estjei, a This Filthy World, False Negative, Make Trouble és a John Waters Christmas már bejárták a világ egyetemeit, múzeumait, filmfesztiváljait és klubjait.

Új show-ja, az End of the World többek között olyan témákat is boncol, mint a filmipar újraértelmezése, az emberi sötétség felvilágosult elfogadása, vagy a szexuális kihágások határainak feszegetése.

Az End of the World egy komikus monológ fojtogató nyomorunkról és elérhetetlen vágyainkról, melyet Waters eszelős optimizmusba csomagol és egy újfajta tébolyként tálal fel a nagyérdeműnek.

TIPP: John Waters magyarországi fellépésére már kaphatók a jegyek a Tixa.hu oldalán: https://tixa.hu/JohnWaters