Főoldal Szabadidő Televízió Jövő héttől a Universal Channel-en a Doyle és Doyle című sorozat

Jövő héttől a Universal Channel-en a Doyle és Doyle című sorozat

Hazánkban április 13-án indul útjára a Doyle és Doyle című sorozat. A Universal Channel műsorán Jake Doyle apjával fog közös bizniszbe, hogy lekapcsolja Newfoundland kikötővárosának rosszfiúit. Bemelegítésként, íme, néhány érdekesség, amit talán még nem tudtál a kanadai krimiről.

Allan Hawco nem csupán főszereplőként, de forgatókönyvíróként és producerként is tevékenykedett a sorozatban.  Hawco a képernyőn sorozatbéli apjával, Mallal göngyölíti fel a legújabb bűntényeket, a kulisszák mögött azonban nyugdíjas édesapja mint rendezőasszisztens segítette a tv műsor munkálatait. A színész egy nyilatkozatában azt is elárulta, gyakran még édesanyja is csatlakozott a csapathoz, így imádott szüleit nem kellett nélkülöznie a folyamatos forgatások alatt sem.

dolye_3

A főhős halászcsaládban nevelkedett: „Az apám eredetileg egy kompcégnél dolgozott, ahol részmunkaidős halász volt. Nagyapám szintén halászatból élt, már 15 éves korától. Ez egy kemény életmód, és amikor a dolgok kissé a fejük tetejére állnak az életemben, akkor emlékeztetem magam, hogy akár törhettem én is törhettem volna a jeget egy csónakról, a februári hidegben. Gyerekként már tudtam, hogy nem akarok ezzel foglalkozni, a kezdetektől színésznek készültem” – mondta Allan, a The Montrealer hasábjain.

A Doyle és Doyle-ban kiemelt szerepet kapnak a női karakterek. Hawconak meghatározó szerepet tölt be életében két nővére és édesanyja, így a forgatókönyv írásakor fokozottan ügyelt arra, hogy a nőknek is erős megjelenést szenteljen: „Ami Jake-ben és bennem is közös, hogy istenítjük a női nemet. Szerintem fantasztikusak, okosabbak és jobbak nálunk. Szerintem minden férfinak rá kell jönnie erre. Én szerencsére nagyon korán felismertem ezt, és büszkén vállalom is” – vélekedett a jóképű színész.

doyle_7

Amikor Hawco elkezdte írni a történetet, sem Newfoundland képeslapjának, sem pedig turisztikai nagykövetének nem szánta a sorozatot, ennek ellenére nagy hangsúlyt kaptak a csodálatos tájképek és panoráma-felvételek, St. John’s tarka házai, sziklás partjai és öble ugyanis hűen tükrözik a térség kiemelkedő adottságait. A sorozat szerves része és támogatója lett a newfoundlandi turizmusnak és kultúrának, ráadásul a sorozatban szereplő Duke bár forgalma is növekedett.