Főoldal Életmód Vásárlás Karácsonyi ajándékötletek tudóspalántáknak

Karácsonyi ajándékötletek tudóspalántáknak

Amikor csak lehet, boszorkánykonyhává varázsolja a szobáját a gyermeked? Imád kísérletezni és a tengerek mélyétől a csillagokig minden érdekli? Összegyűjtöttünk néhány karácsonyi ajándékötletet, amelyekkel biztosan sikert arathatsz a kis tudóspalántánál.

Parfümkészítő-szett

Anyut utánozni, magas sarkúban, rúzzsal a kezünkben pózolni a tükör előtt – minden kislány imádja. Mivel szerezhetnél nagyobb örömöt a szépségápolásért és izgalmas tudományokért rajongó gyermekednek, mint egy saját parfümkészítő-szettel, amellyel magának keverheti ki a kedvenc illatait. Ami biztos: ezek után neked sem lesz gondod a lakás illatosítására.

karacsony_kis_tudosok_shutterstock

Teleszkóp

Nem sok izgalmasabb dolog létezik, mint a csillagok világa. Ha gyerkőcöd a világűr legújabb felfedezője szeretne lenni, akkor egy teleszkóp biztosan nyerő ajándék neki. Télen a szobája ablakából, nyáron pedig akár a családdal együtt, a szabad ég alatt kémlelhetitek az égitesteket és csillagképeket.

karacsony_teleszkop_shutterstock

Fellapozható tudományok

„Anyu, de miért?” Minden szülőnek ismerősen cseng ez a kérdés. Ha a biológia-, kémia- és fizikatudásod már kicsit megkopott, válaszokat ad helyetted a legújabb, szemléletes ábrákat, és érthető magyarázatokat kínáló Bookazine Tudástár. A tudomány csodái – Junior kiadás című első kiadványból a testünk működéséről, a bolygónkról, de az alkalmazott tudományokról is sok érdekes információt tudhat meg olthatatlan tudásvággyal rendelkező csemetéd.

karacsony_a_tudomany_csodai1

Mikroszkóp

Hogy néz ki közelről egy hajszál vagy éppen a bőrünk? A világunk felfedezése minden nap tartogat valami újat a legkisebbeknek is. Egy mikroszkópot sosem lehet megunni, a tudósok legfrissebb generációjába tartozó, mindig kíváncsi gyerkőcödet pedig garantáltan órákra lekötöd ezzel az ajándékkal.

karacsony_mikroszkop