Főoldal Életmód Gasztronómia Nespresso Reveal Collection: kávékóstolás mesterfokon

Nespresso Reveal Collection: kávékóstolás mesterfokon

A nemes borokhoz hasonlóan – amelyeknek illata és íze csak a megfelelő pohárban érvényesül igazán – a kávé aromái is sokkal élvezetesebbek egy tökéletesen megformált csészében. Ezért a Nespresso megkereste a legavatottabb partnert, hogy olyan poharat alkosson, amely még magasabb szintre emeli a kávézás élményét. A Nespresso kávészakértői és a 300 éves múltra visszatekintő, osztrák Riedel pohárkészítő mesterei tökéletesen összehangolt munkával készítették el a legmodernebb kóstolópoharakat, melyet Reveal Collection néven vezettek be. A kétféle pohárból álló készlet maximálisan kihangsúlyozza a Nespresso Grand Cru kávék aromáit és ízeit.

A Nespresso szakértői behatóan ismerik a származási hely és a Nespresso Grand Cru keverékekhez kiválasztott zöldkávék összetétele közti bonyolult összefüggéseket. Ugyanakkor a Riedel szakemberei tisztában vannak azzal, hogyan segít kibontani a pohár mérete és formája a borban rejlő értékeket. A Nespresso és a Riedel tudásának egyesítésével született meg az a két kóstolópohár, amelyek segítségével a kávérajongók tökéletesen kiélvezhetik kedvenc italuk aromáit és ízeit. A keskenyebb, Intense pohár fokozza az aroma- és ízvilág intenzitását, kiemeli az erőteljes, pörkölt ízjegyeket, míg a szélesebb és nagyobb öblű Mild pohár pedig a finomabb aromákra irányítja a figyelmet, feltárva a gyümölcsös, gabonás ízeket, így a kétféle pohár más-más típusú Nespresso kávéőrlemények jellegzetességeit erősíti fel, ahogy ezen a videón is látható.


A kávékóstolás élményébe a Reveal Collectiont használva minden érzékszerv bekapcsolódik: az üvegpohár átlátszó falán át gyönyörködhetünk a kávé látványában; az aromák nemcsak az orrunkban, hanem szájpadlásunkon is kibontakozhatnak; tapintásunkat a kristály eleganciája kényezteti, fülünkben pedig ott cseng e minőségi üveg kifinomult hangja.

nespresso_kavekostolas_etikett_1

A Nespresso kutatói bebizonyították, hogy a legjobb minőségű kávék tetejét fedő jellegzetes crema nem az aromák benntartására szolgál, hanem éppen ellenkezőleg: azok kiszabadítására, hogy a csésze fölé hajolva felfedezhessük az olyan finom illatjegyeket, mint a gyümölcsös, virágos és frissen pörkölt jelleg. Ez akkor kezd működni, amikor a crema leülepedik (a kávé elkészítése után mintegy három perccel), vagyis az aromák csak ezután élvezhetők a maguk teljességében. A poharak alakja segít a kávé teljes aroma-potenciáljának kibontásában, ugyanis a pohár öblének és szárának aránya a kávét a megfelelő szögben irányítja szájpadlásunkhoz, magasabb szintre emelve ezzel a kóstolás élményét.

nespresso_kavekostolas_etikett_2

A Nespresso 16 szakavatott kóstolót kért fel tesztelésre, hogy megbizonyosodjon arról: a Reveal Collection poharai valóban új szintre emelik a kávé élvezetének élményét.

nespresso_kavekostolas_etikett_3

A Reveal Collection kóstolópoharai a maguk nemében igazi mesterműnek számítanak. Űrméretük, magasságuk és szélességük tökéletes harmóniát alkot, hogy a kávé aromái minél teljesebben érvényesülhessenek, s hogy a kávékóstolás élménye a lehető legélvezetesebbé válhasson. A Reveal Collection 2 darab Intense vagy 2 darab Mild kóstolópoharat tartalmazó készletben december elejétől vásárolható meg 9900 forintos áron.