Főoldal Autó, motor Kiemelten gyors növekedést könyvelhet el az Opel a hazai piacon

Kiemelten gyors növekedést könyvelhet el az Opel a hazai piacon

Újabb negyedévet zárt sikerrel az Opel: januártól szeptemberig 7.578 autót adott el, ami jóval több, mint a tavalyi teljes esztendő értékesítése. Az előző év hasonló időszakához képest az összesített személyautó és kishaszon gépjármű piacon az Opel 57 százalékos növekedést produkált lényegesen felülteljesítve az egyébként szépen növekedő (24,3%) magyarországi összeladásokat.

opel_meriva_1_6_cdti_svajc_walensee_002

 

Személyautó fronton – ahol az Opel immár negyedik éve megszakítás nélkül piacvezető – a márka eredményei még kiemelkedőbbek. A személyautó piac növekedése eddig az idei évben 20 százalékos volt, az Opel ezzel szemben közel háromszor nagyobb mértékben, 56,7 %-al tudta növelni az eladásait. Ez a növekedés 6.869 eladott autót (tavaly ilyenkor 4.383) és 13,59 százalékos piacrészesedést jelent. A kishaszon gépjárművek piacán az Opel 709 autó eladásával ugyancsak jócskán meghaladta az előző év hasonló időszakának eredményeit.  Természetesen – a korábbi évekhez hasonlóan – az Opel őrzi vezető helyét a magáneladásokban is. Az Opel ügyfelei között a magánvásárlók aránya 30 % fölött van – ez jóval magasabb, mint a flottaértékesítés által dominált magyar piacon általában.

„Az Opel hazai sikerei európai szinten is egyedülállóak mind a piaci részesedés, mind pedig az eladások növekedésének tekintetében.” – mondta Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ennek a kiemelkedő magyarországi eredménynek is köszönhető, hogy az új Opel Corsát itt Magyarországon két héttel a hivatalos párizsi világpremier előtt mutathattuk be. A mostani Corsa – az Astra mellett – továbbra is az Opel egyik legnagyobb számban eladott magyarországi modellje, az új, immár ötödik generációs Corsától pedig azt várjuk, hogy folytatja ezt a sikersorozatot.”

A meglévő sikeres Opel modellpaletta az év hátralevő részében még megújul: az említett új Corsa az év vége felé kerül a márkakereskedésekbe, már rendelhető az ADAM Rocks mini szabadidő autó és ugyancsak még az idén elindul az új Opel kishaszonjármű, a Vivaro értékesítése.  A Corsában és az ADAM Rocks-ban is új szentgotthárdi motorok mutatkoznak be. A 115 illetve 90 lóerős egyliteres háromhengeres turbómotorok az Opel legújabb kis benzinmotor családjának első tagjai. Ezeknek a motoroknak a sorozatgyártása nyáron indult Szentgotthárdon az eddigi 1.6-os benzin és dízel motorok mellett és ezzel az Opel magyarországi motorgyárában már három különböző motorcsalád készül a rugalmas gyártósorokon. A „magyar szív” egyre több modellbe kerül be, a legújabb hír az, hogy a Mokka is megkapja az 1.6-os dízelt.

„Természetesen szeretnénk így folytatni az év hátralévő részében is” – mondta Koncz Gábor. „Az a célunk, hogy a növekvő piacon továbbra is az átlagosnál gyorsabban növekedjünk és a kemény versenyben mindenképpen megőrizzük az Opel vezető pozícióját a személyautó piacon illetve, ha sikerül, akkor a teljes gépjármű piacon is.”