Főoldal Technológia Fotó, képalkotás Full HD felbontású, strapabíró hálózati kamerák a Canon kínálatában

Full HD felbontású, strapabíró hálózati kamerák a Canon kínálatában

A Canon Europe, a képalkotó megoldások vezető gyártója nyolc új Full HD, illetve 1,3 megapixel felbontású hálózati kamera megjelenését jelentette be. Az új eszközök olyan hardverfejlesztéseket kombinálnak a legújabb elemzési és kettős adatfolyam-közvetítési szolgáltatásokkal, mint a továbbfejlesztett PTRZ-pontosság (vagyis a precízebb pásztázás, döntés, forgatás és zoom), a nagyobb ellenálló képesség és a jobb vezérlés – megfelelve a legszigorúbb piaci elvárásoknak is.

Az új H-sorozat (ide tartoznak a Full HD eszközök) a VB-H43 PTZ-modellt, a VB-H630VE vandálbiztos dóm-kamerát, a VB-H630D rögzített dóm-kamerát, és a VB-H730F rögzített boxkamerát foglalja magába. Az M sorozat ezeknek a kameráknak az 1,3 megapixeles változatát jelöli. A modellek családja a VB-M42 PTZ, a VB-M620VE vandálbiztos dóm-kamerát, a VB-M620D rögzített dóm-kamerát, és a VB-M720F rögzített boxkamerát tartalmazza.

Julian Rutland, a Canon Europe tervezésért és stratégiáért felelős igazgatója kiemelte: „Hálózati kameráink új választéka széles körű felhasználást tesz lehetővé: a térfigyeléstől, a közlekedési kamerákon át az infrastruktúra legfontosabb elemeinek védelmén keresztül az olyan beltéri alkalmazásokig, mint a repterek, bankok és kaszinók figyelése. A H és az M sorozattal a rendszerintegrátorok mostantól egyetlen alapmodellel rendkívül széleskörű igényeket tudnak kielégíteni – akár beltéri, akár kültéri eszközre van szükség –, és mindezt remek képminőséggel.”

A nyolc új, hálózati kamera tervezőinek sikerült megteremteni az egyensúlyt a nagy felbontás, a széles látószög és a gyenge fényviszonyok mellett is kiemelkedő teljesítmény, illetve az egyszerű használat között

  • Full HD VB-H43 és az 1,3 MP-es VB-M42: Dönthető, forgatható és zoomolható kamera, 20-szoros optikai és 12-szeres digitális zoommal, 60,4°-os látószöggel. Mindkét modell beépített hőmérséklet-érzékelővel és új motoros konzollal lett ellátva, a mindig precíz fókusz és a nagyobb strapabírás érdekében. Az új Relative Speed (relatív sebesség) mód automatikusan a kamera zoom-pozíciójához hangolja a döntés és forgatás sebességét, ezzel pontosabb vezérlést és pontosabb nyomkövetést nyújtva a kamera látómezejében található tárgyak kíséréséhez.
  • Full HD VB-H630VE és az 1,3 MP-es VB-M620VE: Vandálbiztos dóm-kamerák az IP66 ipari szabványnak megfelelő víz- és porállósággal. Az ultraszéles, 111,0°-os látószögű és 3x optikai / 4x digitális zoommal rendelkező modellek kiváló PTRZ-paraméterekkel telepíthetők, egyszerűbbé téve az integrátorok számára a rendszerek kialakítását. Felszerelés után az új, továbbfejlesztett PTZR-mechanizmus gondoskodik róla, hogy a kamerák minden eddiginél jobban kibírják a sokszor mostoha külső körülményeket.
  • Full HD VB-H630D és az 1,3 MP-es VB-M620D: Mindkét rögzített dóm-kamera ultraszéles, 111,0°-os látószögű, 3x optikai és 4x digitális zoommal van felszerelve, és ugyanazt a fejlett PTRZ-mechanizmust használja a beltéri környezetek rugalmasabb figyeléséhez.
  • Full HD VB-H730F és az 1,3 MP-es VB-M720F: Ezek a sokoldalú boxkamerák kínálják a legszélesebb (112,6°) látószöget. Szintén 3x optikai és 4x digitális zoomoptikával rendelkeznek, kiváló minőségű videók készíthetők velük, és különösen jól teljesítenek alacsony megvilágítású környezetekben.

A H és az M sorozatot nem csak a csúcsminőségű megfigyelési szolgáltatások és a részletes képek teszik egyedi, a versenytársak termékeit maguk mögé utasító eszközökké, hanem az emellé társuló akár 15 intelligens elemzési funkció is. A beépített elemzési szolgáltatások lehetővé teszik az elhagyott objektumok, az eltávolított tárgyak és a kamera mozgatásának és rongálásának észlelését, áthaladás- és mozgás érzékelését. Mindkét sorozatban megtalálható az Auto Smart Shade Control (automatikus intelligens fényerő-vezérlés), amely automatikusan kiválasztja az optimális megvilágítási szintet. Ezzel a rendszerek még problémás megvilágítási körülmények között is kiváló minőségű észlelési szolgáltatásokat és jó minőségű felvételeket nyújthatnak.

A külön képfeldolgozó és hálózatkezelő processzor, a DIGIC DV III és a DIGIC NET II beépítésével a teljes képfeldolgozási folyamat, így a rögzítés, feldolgozás, kódolás és továbbítás zökkenőmentesen zajlik. A kamerák eltávolítható infravörös szűrővel is rendelkeznek, így valóban éjjel-nappal használhatók.

Az új kamerák tervezésekor a Canon 70 éves tapasztalatára támaszkodott, melyet a csúcsminőségű optikák gyártásában, valamint a gyenge megvilágításnál is kivételes képek készítésére alkalmas kamerák fejlesztésében szerzett. A Canon hálózati kamerái könnyen telepíthetők, ONVIF Profile S kompatibilisek, és kiterjedt garanciaprogramok háttértámogatását élvezik. Az új kamerák 2014 decemberétől lesznek megvásárolhatóak.

A vásárlók, VMS partnerek és rendszerintegrátorok itt találhatnak bővebb információkat a Canon hálózati kameráiról: http://cpn.canon-europe.com