Főoldal Sport Lázár Vilmos szerint a hétszeres világbajnok magyar fogathajtó Hölle Martin a generációváltás...

Lázár Vilmos szerint a hétszeres világbajnok magyar fogathajtó Hölle Martin a generációváltás üstököse

A mezőnyből kimagasló teljesítménnyel és magabiztos győzelemmel hangolt a németországi Brühlben megrendezett fogathajtó versenyen Hölle Martin a szeptemberi franciaországi világbajnokságra. A Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke által a generációváltás üstökösének nevezett klasszis tavasztól őszig Hollandiában készül a futamokra, de eközben az üzleti életben is megállja a helyét. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren felszálló repülők 70 százalékát kiszolgáló Gastland Flight Catering vezérigazgatójaként nyáron online intézi a cég ügyeit, télen pedig 15-20 órásak a munkanapjai.

Hölle Martin kettesfogathajtó mindent vitt a június 8. és 11. között megrendezett brühli CAI fogathajtó versenyen. A hétszeres magyar világbajnok Eppie, Juventus és Kings Gambit nevű lovaival toronymagasan nyerte a kettesfogatok kategóriáját. A világbajnoki címvédő arról beszélt a győzelem után, hogy a felkészülési versenyen a franciahajtókon kívül mindenki rajthoz állt, aki esélyes lehet a világbajnoki címre, így egy nagyon erős mezőnyben sikerült nagyon jó eredményt elérnie.

„Majdnem 15 pontos előnnyel nyertem. Csak összehasonlításként, az ilyen versenyeket általában 1-2 pontos fórral szokták behúzni a fogathajtók, ez pedig jól mutatja, hogy milyen jól sikerült a versenyem. Pedig a riválisaim közül a holland, a német, az osztrák és a svájci, világbajnokságra készülő hajtók is jelen voltak” – összegzett.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke kijelentette: Hölle Martin a generációváltás üstököse, aki hozzáállásával és eredményeivel tovább írja a fogathajtás sikertörténetét.

„Ő és a csapata a profizmus megtestesítője és egy új példakép lehet az őt követő generációnak. Kétszeres címvédőként toronymagas esélyese a következő világbajnokságnak. A Magyar Lovassport Szövetség Elnökeként és fogathajtó világbajnokként is sok sikert kívánok az előtte álló kihívásokhoz” – fogalmazott Lázár Vilmos.

Sokat köszönhet édesapjának is

A cégvezetés a versenyekre való felkészülés alatt is fontos a még mindig csak 26 éves klasszisnak, aki nemcsak, hogy 16 évesen lett először felnőtt kategóriában világbajnok, de immár 7 éve nem talál legyőzőre a díjhajtásban.

A 2019-ben az év lovas sportolójának is megválasztott klasszis tavasztól őszig Hollandiában készül a versenyekre és ez idő alatt is kiveszi a részét a családi vállalkozásaik menedzselésében. A Gastland Flight Catering üzletvezetőjeként aktívan részt vesz az egyik leginnovatívabb, legdinamikusabban fejlődő hazai catering cég, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren felszálló repülők 70 százalékát, többek között a Wizz Airt, a Ryanairt és a SmartWings járatait kiszolgáló üzem menedzselésében.

Mint fogalmazott, bár tudatosan alakítja úgy az edzésterveket, hogy legyen ideje a cég menedzsmentjével foglalkozni, mégis szerencsésnek érzi magát, hogy nemcsak a fogathajtó csapatban, de a cégben is olyan munkatársakkal dolgozik együtt, akik képesek biztosítani számára azt a hátteret, ami elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen.

Beszélt arról is, hogy milyen fontos szerepet tölt be az édesapja ezeknek a sikereknek az elérésben, hiszen nemcsak tanácsokkal látja el, de minden versenyt a helyszínen néz végig és mindenben számíthat rá: a sportban, az üzletvitelben és a magánéletben egyaránt.

Hogyan lehet összeegyeztetni a sportot a mindennapi cégügyekkel?

Hölle Martin elárulta, a koronavírus-járvány alatt nagyon komoly hangsúlyt fektettek a digitalizációra, és sikerült olyan rendszereket, metódusokat kialakítaniuk, amelyek által nem szükséges személyesen jelen lennie a meetingeken.

„A modern üzletvitelnek, menedzsmentnek, és egyáltalában a mi nemzedékünknek már alapvető, hogy online meeteken keresztül a világ bármely pontjáról képes vagyok nemcsak kommunikálni, de riportokat, feladatokat adni a kollégáknak, ezért számomra nem okoz gondot a felkészülés alatt Hollandiából vezetni a napi ügyeket. Amikor pedig otthon vagyok akkor természetesen személyesen is részt veszek a folyamatokban” – fogalmazott.

Hölle Martin legközelebbi tesztversenye a francia nemzeti ménesistálló parkjában, Haras du Pin-ben lesz július elején. Arra számítanak, hogy ott már minden vb-címre esélyes hajtó rajthoz áll, mert itt rendezik szeptemberben a világbajnokságot is, a versenyzők pedig szeretik előtte letesztelni a pályát.